STEM! Det gælder Små sikre sejre

Jeg holder meget af små sikre sejre – og jeg håber meget at du vil bruge 1 minut på at give dem en stemme. Her kan du læse hvem, hvad, hvorfor og hvordan.​

“Kære alle!

Små Sikre Sejre er blevet normineret til Danskernes Idrætspris – tidligere Årets Idrætskommune. Forskellen er, at nu hylder den lokale initiativer, som gør en forskel for foreningsidrætten. Det er Danmarks Idrætsforbund, DR P4 og e-Boks der sammen har udvikling Danskernes Idrætspris.
Prisen er – udover æren selvfølgelig – på kr. 100.000,00. Kommunalbestyrelsen i vinderinitiativets hjemkommune skal efterfølgende afgøre, hvordan de kr. 100.000,00 bedst muligt kommer nye og spændende lokale idrætsinitiativer til gode.

Der har været indstille rigtig mange rigtig gode initiativer i DR P4´s ni regioner – heraf 34 i Region Hovedstaden, og et dommerpanel i DR P4´s ni regioner har nu udvalgt tre finalister i hver region…og Små Sikre Sejre i blandt de tre udvalgte i Region Hovedstaden.

Så er det op til DR P4´s lyttere og alle andre i øvrigt at stemme på deres favorit blandt de tre finalister. Afstemningen foregår i perioden d. 10.- novenber-14. november på http://www.danskernesidrætspris.dk/stem. De ni regionsvindere bliver herefter fagligt bedømt af DIF´s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør hvilket af de tre initiativer, der bliver den endelige vinder af Danskernes Idrætspris.

Men hvad er så Små Sikre Sejre?

Små Sikre Sejre er et samarbejdsprojekt mellem Frederiksberg Handicap-Idræt og Skolen ved Nordens Plads – Frederiksberg Kommunes specialskoletilbud for børn med udfordringer i forhold til autisme og/eller adfærds- og opmærksomhedsforstyrrelser.

Mellemtrinnet – 4., 5. og 6. klassetrin – på skolen har siden august 2012 kommet over på Frederiksberg Stadion en gang om ugen og dyrket atletik og bevægelse. Frederiksberg Handicap-Idræt har stået for trænerpåsætning og træningsplanlægning.

Hovedaktiviteten er atletik, der erfaringsmæssigt er en god aktivitet for denne målgruppe:

1.Atletikken giver mulighed for at lære at mestre og tumle sin egen krop
2.Atletikken er alsidig og rummer mulighed for at tilpasse og tilrettelægge aktivitet ud fra børnenes såvel sociale som fysiske udgangspunkt
3.Atletikken som disciplin kan krydres med almindelige idræts- og bevægelseslege
4.Atletikken er individuel – man har som udgangspunkt kun sig selv at ”tage hensyn” til
5.Atletikken handler om fordybelse, gentagelser og perfektionering af kompetencer

Det har været så stor en succes blandt flere af børnene, og Frederiksberg Handicap-Idræt har i 2014 oprettet et åbent foreningshold, der træner hver lørdag.
Ved den seneste medlemsopgørelse har Små Sikre Sejre resulteret i 24 nye med mellem i alderen 10-13 år.

Det var den meget korte udgave af, hvad Små Sikre Sejre er for noget. Den lange version finder I på http://www.danskernesidrætspris.dk/initiativer/vis/801

Tilbage er der kun at opfordre til at stemme på Små Sikre Sejre. Få jeres venner, familie og kolleger til at stemme på Små Sikre Sejre – del den med alle I kender. De her børn har så meget fortjent at vinde den her pris.

Jens Højberg

Frederiksberg Handicap-Idræt”


Danskernes idrætpris i samarbejde med eboks
Et regionalt dommerpanel vælger tre finalister i hver af DR’s ni distrikter blandt alle de indstillede initiativer i regionen. Bagefter har du mulighed for at stemme på din favorit. Vend tilbage til sitet fra den 10.-14. november og stem.

Skriv et svar