Giveaway – en bog til din autistiske teenager

Alfred har advaret mig om, at han inden for en overskuelig årrække kommer i puberteten. Jeg ved ikke, om advarslen mest er rettet mod mig – eller ham selv, for det kan være en skræmmende tid med mange omvæltninger. Det behøver det dog  ikke at være – og det er altid godt med bøger som tager emner op, som er lige i øjet. For det kan almindeligvis være svært at være teenager – med alle de uskrevne sociale regler. Men hvis man så har et autistisk syn på verden… så kan man have brug for at det uskrevne bliver skrevet, så man kan læse og (måske) forstå det hele lidt bedre.

Jeg plejer at kombinere en give away med en anmeldelse, men jeg har ikke nået at læse bogen endnu. Det skal I dog ikke lide under, så jeg skyder give awayen igang – så kan vi læse samtidig.

Jennifer Cook O’Toole har skrevet Aspiens hemmelige bog om sociale regler – en guide til teenagere med Aspergers syndrom. Den er bearbejdet af den kompetente og dygtige Anne Skov Jensen (som står bag Vidensbanken og er A-Teams seje coach). Frydenlund har udgivet bogen og jeg siger pænt tak for de tre bøger, som jeg her så gavmildt kan dele ud.

Som bonusinformation kan jeg fortælle, at Jennifer kommer på SIKON til foråret – det glæder jeg mig meget til. Jeg har læst lidt med på hendes side Asperkids – og kan varmt anbefale siden.

Aspie

Sådan vinder du bogen

Alt du skal gøre for at være med i lodtrækningen er at skrive en kommentar til indlægget her inden onsdag d. 10. kl. 20. Så trækker jeg tre heldige vindere. (Vinderne er fundet og får direkte besked.)

Hvis du nu ikke vinder lodtrækningen – eller hvis du bare vil have fat i bogen her og nu – kan du f.eks. købe den hos Spektrumshop.

88 thoughts

 1. Den ville jeg meget gerne vinde, min datter med asperger er lige blevet 15 år og har rigtig svært med det sociale – håber bogen kan give os værktøj til at komme gennem teenageårene 🙂

 2. Jeg har en teenager o pubertet. Det er til tider svært at være næsten voksen i kroppen men nogle gange et lille barn inde i sjælen.
  Der er mange ting at forholde sig til især piger, og regler om hvor der ornaneres når nu det lige er det der er behov for.
  Ville være dejligt med en bog som guide , for Mor og Far

 3. den ville jeg gerne vinde. Min datter er på Alfreds alder, og jeg har lært som autisme-mor, at det er en fordel at være på forkant ;-).

 4. Kære Kathrine
  Den vil jeg blive rigtig glad for. Jeg har luret på den længe, men må priotiterere anderledes.
  Tak for fantastiske indlæg.
  Mvh Didde (Mor til Christian)

 5. Av sådan en kunne jeg godt bruge – også selvom det er et par år siden jeg var teenager 😉
  Jeg har netop fået lavet en speciallæge-erklæring, og fundet ud af at min anderledes hjerne ikke kun rummer ADHD, men også lettere asperger træk. Selvsamme erklæring har måske i virkeligheden også gjort mig opmærksom på at jeg indimellem kunne have god gavn af at have en bare lidt bedre forståelse for “de normale” sociale regler 😉

 6. Jeg ønsker bogen til min datter på 14, der er asperger og lige er begyndt på det med drenge. Og til min kærestes søn på 14, ia. Han er lige begyndt at interessere sig for autisme. Begge er klart i puberteten og får brug for bogen.
  Jeg har læst den på engelsk og glæder mig til at læse den på dansk. Jeg er sikker på begge vil få meget ud af bogen.

 7. Frederik nærmer sig med sine 11 år, jeg vil gerne læse, forstå mere og understøtte bedst muligt, så jeg håber at være heldig <3

 8. Den er i den grad aktuel for mig og min søn på 16 år med asperger og i særdeleshed fordi han er meget udfordret på det sociale og kommunikative

 9. Tak for en vedkommende og ærlig blog. Jeg håber at vinde et eksemplar af “Aspiens hemmelige bog om uskrevne sociale regler” til glæde og gavn for både min søn på 19 og mig selv, da vi begge er Aspies.

 10. Jeg har en, 14 år om 9 dage, ung mand, der lige for et halvt år siden er blevet diagnosticeret.
  Han har ulykkeligvis en lang og grim historik fra folkeskolen og fra system Danmark.
  “Det skal give mening” er måske den sætning der bedst beskriver hans livsanskuelse, og jeg ønsker for ham, at han vil kunne finde noget mening ved at læse sådan en bog.

 11. Den vil jeg meget gerne vinde et eksemplar af til glæde og gavn for min søn på 19 og mig selv, da vi begge er Aspies og derfor har fordel af sociale brugsanvisninger.

 12. Den kunne jeg RIGTIG godt tænke mig at vinde. Har en dreng på 17 med Aspergers, som først fik diagnosen som 15 årig, og som har det Meget svært socialt.

 13. Det er så dejligt at der bliver skreget så meget relevant litteratur i disse år 😊 jeg er meget interesseret i at læse bogen ☺️

 14. Lyder som en rigtig spændende bog- bliver hel nysgerrig. Her får jeg besøg af en 14 årig pige hver uge, som sikkert vil have stor glæde af, at min viden øges☺️

 15. vil elske at vinde denne bog, og jeg tror, at den vil blive slidt op 😊
  Har en Asperger teenager pige på 13 år – og så kunne jeg også være lidt forberedt, når lillesøster med atypisk autisme på 6 år bliver teenager… 😁

 16. Jeg kunne også tænke mig at vinde den jeg har en pige, som til næste år bliver 16,hun ville helt sikkert få glæde af en sådan bog!

 17. uha, den har vi brug for.
  Sidder lige nu med min søn, som sparker i bilen og råber ham vil dø – fordi han ikke vil i skolen.
  Han hader taxaen fordi han ikke ved hvad de andre kan finde på at sige og gøre i Taxaen.

 18. Jeg vil bare sig tak. For siden her – for info, råd og støtte.
  – For signallys i kortlægningen af en – ikke ny, men negligeret – verden.
  Jeg er voksen og har for et par måneder siden endelig samlet mig sammen og er blevet udredt for asperger (og add).
  – jeg lærer mig selv bedre og bedre at kende ved læsning af dine posts – og får hjælp til at sortere tillært adfærd fra mig selv.
  Tak for det.

 19. Den kunne jeg viiiiiiirkelig godt tænke mig at vinde, da jeg er så heldig at have to lækre drenge indenfor spektret som jeg gerne vil støtte så godt som muligt 😊❤️

 20. Jeg ønsker mig allerede bogen. Selvom jeg er længe over teenageårene tror jeg, at jeg og andre (både AS og NT) kan have glæde af sociale regler sort på hvidt. Jeg vil bruge bogen til at blive klogere (jeg er mild autist) og dele ud af min viden. Jeg har venner M/K i alle aldre, jeg gerne vil oplyse indirekte ved at tage sociale emner op, på nettet. Evt. som blogindlæg.
  Det er min erfaring, at jeg er i en position, hvor jeg grundet min åbenhed omkring tabuiserede emner, er i stand til at tage disse emner op, og invitere folk til at give sig til kende, uden at føle sig blottede. Det er en position jeg er meget stolt af at have opnået, og jeg vil så gerne gøre noget godt med den.
  Vh. Cille (tanteblaa1929 på instagram)

 21. Den sociale kode er svær at aflæse……Jeg arbejder med børn indenfor autismespektret – alle bøger med konkrete redskaber modtages med stor glæde🌻

 22. Min fantastiske søn (infantil autist), mine 9 dygtige elever (specialklasse med 9 forskellige diagnoser inkl komorbiditet) og mine kolleger i de andre specialklasser på skolen vil ALLE være glade for denne bog – og os voksne omkring vil have endnu bedre mulighed for god dialog omkring de svære ting med de unge. Lad mig vinde 🙂

 23. Den ville være fantastisk at have – redskaber kan man ikke få nok af og altid godt at være bare lidt forberedt!

 24. Denne bog er helt klart på min ønskeliste 😀 når man nu skal hjælpe et andet menneske, mit barnebarn, alle de uskrevne regler, så kan det være rart, at have dem på skrift, for jeg tænker jo ikke på det når jeg efterlever de uskrevne regler, det er jo bare sådan det er!

 25. Lyder som nogle fantastiske bøger……ville gerne kunne give min datter Caroline dem, efter jeg selv har bladet dem igennem……

 26. Som bedstemor til den skønneste dreng med Aspergers på 14 år ønsker jeg mig bogen. Efter nogle svære år har han åbnet sig meget over for os (bedsteforældre) og denne positive og kærlige kontakt vil vi meget gerne bevare. Det siger selv, at det hele er meget skrøbeligt, kan vi undgå konflikter, grundet uvidenhed vil det være så skønt for os alle.

 27. Det lyder som en absolut “must have” grønspættebog for det store barn med autisme. Den er nu kommet på vores ønskeliste, her i familien.

 28. Som fagperson ef jeg altid på jagt efter viden der kan udvide min horisont og bogen vil klart kunne tilføre ny viden….

 29. Det kunne let blive vores nye ‘bibel’, selvom Andreja kun er 10år, kører pubertet toget for fuld gas her

 30. Med en pre-teen IA dreng, ville den være kærkommen og vil gerne efterfølgende låne den ud til mine venner i ASF netværk Horsens☺

 31. Allerførst – tak for mange gode indlæg – dejligt du deler stort og småt, hvor masser af ting er genkendelige 🙂 Min søn er 14 og jeg tror bogen vil være et rigtig godt redskab til at komme lidt lettere igennem nogen i forvejen svære og forvirrende år. Krydser fingre!

 32. Min knægt på 12 kunne godt bruge et par forældre med lidt bedre værktøjer. For uha da af og til 🙂 Tak for din ide, og god jul!

 33. Kunne være et fantastisk redskab i mit hjem. Vi skal nemlig til at være fritidsfamilie for en dreng med autisme.

 34. Hvor er det dejligt, at der bliver ved med at komme ny litteratur på dette område. Denne her vil sikkert passe fint til vores udfordringer lige nu…

 35. Jeg vil super gerne vinde denne bog, så jeg kan læse om hvordan jeg kan takle tingene der kommer

 36. Med en dreng på 13 og en pige på 11, som går i klub opstår der mange spørgsmål og stor undren fra dem. En fælles bog jeg kunne læse med dem, vil måske kunne opklare hvorfor disse mærkelige nt unge gør som de gør…😉

 37. Den lyder til at være en stor hjælp for vores søn på 14 år, der godt nok synes, det er svært.
  Rigtig glædelig jul til jer, når I når der til.
  Venlig hilsen
  Trine

 38. Den perfekte bog at blive klog af, når man har en søn på vej i puberteten. Krydser fingre på egne og Noahs vegne🙏

 39. Tror det lige vil være bogen til min datter, som er snart 14 år, er asperger og i pubeteten, er sikker på den kan hjælpe, når hun har det svært.

 40. Min datter går forhåbentlig ikke i puberteten sådan lige med det samme (hun er 6) – og det er ved at være nogle år siden jeg var i puberteten (jeg er 36) – men jeg er sikker på at der er fif vi kan bruge i bogen alligevel.

  Med ønske om en god, rolig og forudsigelig jul, Trine

 41. Skal i løbet af den næste uge både til møde m Manu Sareen om inklusion og til workshop om ensomme unge qua mit arbejde med at etablere netværk for familier med børn der har særlige behov. Har meget på hjerte i forhold til, at udbrede kendskabet til autismefamiliers vilkår og behov. Men vil gerne blive klogere, da jeg bestemt føler mig udfordret på mine kompetencer og min viden. Min datter på 12 vil helt sikkert også have rigtig stor gavn af at læse bogen…

 42. Det ville være en helt fantastisk gave til teenageren, som kæmper med både pubertetsdæmonerne, angst, autisme og adhd 😊

 43. Hej.

  Jeg har en datter på 14 år, som har Aspergers syndrom, angstlidelse og muligvis bipolar.
  Hun har rigtigt mange depressive perioder, som tit starter med, at hun har fået kastet sig selv ud i situationer, som hun ikke ved, hvordan hun skal takle, specielt i forhold til venner. Det betyder, at hun efterfølgende afviser al kontakt med andre mennesker og hun isolerer sig og i mens tager negative tanker til, så hun til sidst ingen livsglæde føler.
  Jeg tænker, at denne bog kunne være en fantastisk hjælp til hende, så hun kan lære at forstå og mestre de sociale regler, og også en hjælp til jeg, til forståelse og støtte.

 44. Den gad jeg f**** godt vinde til julegave til min 14 årige niece. Hun blev diagnosticeret ret sent og kan bruge al den hjælp der findes. Og familien ligeså.

 45. Vil virkelig gerne vinde bogen! For et halvt år siden fik min søn en Aspergerdiagnose. Tre måneder senere blev han teenager… Gad vide hvilken “diagnose”, der kommer til at fylde mest… 😉

 46. Det lyder som den perfekte bog til mon 17 årige datter, som netop i går bad sin psykiater forklare hende, hvad hendes diagnose AA går ud på. Det er første gang hun har spurgt til det siden hun fik
  at vide for to år siden. Imellem tiden har hun udviklet alvorlig selvskade og psykose og svinger ind og ud af hospitalet. Måske er det ved at komme en åbning til erkendelse. Vi håber😓

 47. Min fantastiske Emil fylder 13 til januar. Jeg ville elske at kunne hjælpe ham med at gøre, de i forvejen udfordrende, år bare en smule lettere

 48. Min søn på 13,5 siger at den bog trænger jeg til at vinde, da han siger, at han kan mærke at puberteten snart kommer.

Skriv et svar