Gæsteindlæg: Anmeldelse af Dry and Cool

Kender du det – at du finder lige præcis det, som løser et meget stort problem du eller dit barn har i hverdagen? Sådan var det for Dorte da hun opdagede Dry & Cool. Og nu lyder det som det rene reklameindlæg, men det er det ikke. Det er god og brugbar viden fra en forælder til en anden. Så hvis dit barn også har problemer med at holde på vandet, så læs med her. Og nej, det har ikke direkte noget med autisme at gøre – og så alligevel. Læs med, når jeg giver ordet til Dorte:

“Jeg har en dejlig søn, der ud over en asperger-diagnose også har diagnosen ”Enuresis dag og nat”.  Enuresis er den latinske betegnelse for ufrivillig vandladning og er hjemme hos os ensbetydende med enorme mængder af tøjvask og en stor beholdning af både underbukser og yderbukser.

Min søn er nu 11 år og selvom problemet er blevet mindre i dagtimerne takket være medicin der får blæren til at slappe af, oplever han dagligt at det ”sjatter” lidt. Ikke sådan at han tisser en fuld portion i bukserne, men lige præcis nok til at underbukser og bukser får en våd plet foran.

Han opdager det ofte slet ikke selv og det er altså ikke specielt fedt at være 11 år og klassekammeraterne opdager at man har våde bukser.

Problemet tiltager typisk med mental træthed eller når hans hjerne er optaget af vigtigere gøremål – nemlig spil! Så er det som om forbindelsen kappes mellem krop og hjerne.

Ud over problemet med den synlige, våde plet på bukserne, generer det også en hel del vask, da et par bukser aldrig kan bruges 2 dage i træk, men tværtimod kan blive til 3 par bukser i løbet af en dag.

Vi bor i lejlighed med vaskekælder, hvor der som regel skal reserveres 1-1½ uge frem for at få plads. Derfor kræver det en ganske stor beholdning af bukser, hvis vi skal have rene bukser til hele perioden.

Min begejstring var derfor stor da jeg på en opslagstavle på Rigshospitalets Børnekirurgiske Ambulatorium (også kaldet Tørdokken), så en reklame for produktet ”Dry & Cool – inkontinensunderbukser til dag-tisseri”. Det måtte simpelthen prøves af.

http://dryandcool.dk/

Jeg startede med at bestille 5 par. Så er skoleugen dækket ind og jeg har en chance for at nå at vaske så de er klar til mandag morgen (og så får man rabat :o).

Og vi elsker dem!

Underbukserne er lavet i et lækkert bomuldsmateriale i moderne mønstre/farver. I ”problemzonen” er der indsyet et absorberende indlæg, der kan opsuge en mindre mængde urin (drenge 100 ml, piger 75 ml iflg. producenten – læs mere om underbukserne her http://dryandcool.dk/inkontinens-underbukser/ )

Der var to ting jeg var spændt på:

  • Kunne min søn lide dem?
  • Virkede de?

Og svaret til begge er ’JA’.

Min søn elsker dem, men de er også lækkert bløde og han siger at han slet ikke kan mærke forskel (men har lagt mærke til at han automatisk vælger de nye, når han tager underbukser i skuffen om morgenen).

Og de virker! Vi slipper for de afslørende våde pletter på bukserne. Det er ikke altid at yderbukserne kan genbruges to dage i træk, da underbukserne ikke kan holde til de store mængder, men vi er nede på ét par om dagen på de dage hvor det er værst og det er et stort fremskridt.

Du kan her læse om Mette Højlunds baggrund for at udvikle underbukserne http://dryandcool.dk/om-dry-and-cool/ . Jeg kunne genkende rigtigt meget i hendes beskrivelse af sønnens forsøg på at skjule de våde bukser.

Vi har nu brugt dem i et par uger og jeg er klar til at bestille 5 mere, så vi er dækket ind hele ugen og lidt til. De første 5 par søgte jeg kommunen om tilskud til og fik det bevilget. Om de også vil dække de næste 5 par vides ikke, men jeg har da tænkt mig at søge igen.

Jeg vil gerne dele denne oplevelse med andre, da jeg er blevet så glad for at finde en løsning på et problem der har fyldt meget i vores hverdag. Både rent praktisk, men måske især mentalt/socialt for min søn, der går i almindelig klasse på en folkeskole.

Jeg kender ikke Mette Højlund og får ikke noget for at lave denne anmeldelse – faktisk ved hun slet ikke at jeg har skrevet dette.”

Dry & Cool
[Billedet er lånt fra www.dryandcool.dk]

Tak til Dorte for denne super brugbare anmeldelse. Hvis du også har opdaget noget, som andre kan have glæde af – er du meget velkommen til at sende mig en mail på kathrine@autismetanken.dk

Skriv et svar