Autismetanken Travel: Harry Potter Studios

Det var jo et af de helt store mål for turen til London – Mekka Harry Potter Studios. Mikkel har læst bøgerne højt for Alfred og han er vild med universet. Det var oplagt, men det var nær gået i vasken. Læs hvorfor.

Harry Potter Studios we looove you!

Det var lige før det hele var ramlet, før vi overhovedet var kommet afsted. For man skulle jo købe billetter til en bestemt dato og et fast klokkeslet til de der filmstudier, hvor alt fra de fantastiske film er lavet og stadig lever. Det fandt jeg ud af liiidt sent, så det var kun muligt at komme derud samme dag, som vi ankom til London. (Så husk det i god tid før I planlægger en tur, ik’!?)

Ikke lige frem optimalt, men efter et par heftige Google-beregninger på transport fra lufthavn til hotel til studios osv. så bestilte jeg billetter og var lettet. Nogenlunde. For der er jo altid noget som kan gå galt – og jeg forsøger altid at være så forberedt som muligt, men er ingen verdensbetvinger. Derfor lød plan B – hvis vi ikke klarer det på denne tur, gør vi det næste gang. Det var mit mantra. Dette skulle ikke være den eneste tur til London, men den første.

Den korte version lyder – vi nåede det på et hængende hår. Men altså – det var bare sådan et fantastisk sted! Og jeg er ikke engang hard core Harry P fan – bare sådan en mellem størrelse, der synes det er fedt, at så mange læser bøger.

Jeg var dybt imponeret og slugte det hele – for det går som regel lidt stærkt med Alfred. Han dvæler ikke, men suser afsted. Han havde sin tryllestav med, men ingen kiggede mærkeligt når han gik og kastede et par spells – og det er jo bare fedt at være sammen med nogen, som går op i det samme som man selv gør.

Jeg vil varmt anbefale at tage ind og se alle de mange ting fra filmene. Der er også en guide som leder en rundt, men man kan snildt gå for sig selv. Vi valgte også audioguides fra – det ville Alfred ikke. Han endte med at være min lille guide – og det klarede han flot. Jeg er dog glad for, at det bare var mig og ham. Det hele var i hans tempo og på hans præmisser. Jeg kunne nemt have brugt mange timer derinde, men sådan var det ikke denne gang. Det vigtigste var, at Alfred fik en god oplevelse – og hurra, det fik han.

Vi var der om aftenen, hvor der ikke var så mange mennesker. Det har sikkert været en fordel.

Her er et par skud derindefra – men tag over og se det selv. Det er fantastisk!

DSCF0097
Det er fra spisesalen – altså spisesalEN. Stor oplevelse!
DSCF0170
Af alt i butikken valgte Alfred denne nuttede tingest. Helt fast besluttet og meget lykkelig.
DSCF0165
Vi havde begge tårer i øjnene da vi så denne kæmpe model og ikke mindst hørte musikken. Det er et af mine yndligsfotos fra turen.
DSCF0152
Står lige og hænger lidt ud her i gaden, ik’?

DSCF0121 DSCF0131 DSCF0147

Jeg har skrevet flere indlæg om turen og samlet dem under dette tag – London 2014. Klik der hvis du vil læse alle indlæg om turen. Hæng på! Jeg håber, du bliver inspireret til at drage bare lidt ud i verden – også med dit autistiske barn. Jeg tror det er både godt og sundt at komme ud.

Mens vi var afsted opdaterede jeg løbende Autismetanken på Facebook, hvor der er et heltfotoalbum fra London – også med en video eller to af mig og Fredo.

Skriv et svar