Uge sex: Vind et spil om følelser og fornemmelser

Uge 6 går på held. Måske har det også præget undervisningen på dit barns skole? Hos Alfred har de bl.a. set Kærlighed ved første hik.Da jeg var til Skivekonferencen fik jeg dette fine spil. Men de har det også på Alfreds skole, så jeg vil gerne give det videre.

Du skal blot skrive en kommentar, så trækker jeg lod søndag d.15. februar kl.20.

Om spillet skriver Spektrumshop (som har det til salg til 100 kr):

“Spillet Følelser og fornemmelser på spil er et seksualspil for unge med socialkognitive vanskeligheder i 13-18 årsalderen. Spillet er udviklet af Rikke Locht, Finn Østergaard, Verner Kongsted, Karina Cilleborg Hansen og Thue Sommer.

Følelser og fornemmelser på spil er udviklet med det formål at lave et spil, som kan give ovennævnte målgruppe viden omkring deres egen seksualitet samt at introducere alternative metoder i seksualundervisningen. Spillet kombinerer konkurrence, humor og læring i en dyst om viden om unges adfærd, prævention og seksualitet.

Spillet er et let tilgængeligt arbejdsredskab, der giver underviseren nye undervisningsmuligheder. Det kombinerer viden om de unges seksuelle adfærd med generelle fakta om seksualitet, prævention og kønssygdomme.

Følelser og fornemmelser på spil kan ikke erstatte seksualundervisningen, men det er et underholdende og sjovt supplement til denne. Spillet åbner for mange diskussioner og underviseren kan undervejs i spillet gøre sig ideer om elevernes vidensniveau.

Spillet er udgivet i et samarbejde mellem Landsforeningen Autisme, Langagerskolen og Videnscenter for Autisme.”

21 thoughts

 1. Følger dine og familiens oplevelser. Har selv 2 drenge på 13 og 15, som i 2014, har fået diagnosen asperger.

 2. Uge 6, er virkelig en god “opfindelse”. I Emils klasse (5.-7- kl.) har de talt om forskelligheder, både kroppenes, men også mht. handicap. Og de har talt en del om renlighed. Emil ved nu også en del om kvindes underliv, prævention m.m. 😉

 3. Ejj, Skivekonferencer eksisterer altså stadig, cool!!
  Der havde jeg mange gode oplevelser og information med hjem fra for maaannnge år siden;-)
  Fedt spil iøvrigt – måske også godt til ikke-autister??

 4. Det lyder som et godt spil og en spændende måde at gribe emnet an på. Jeg er sikker på at det kunne hjælpe snakken igang hos min søn på snart 17 med AA.

 5. Det spil kunne jeg rigtig godt bruge. Er netop lige blevet kontaktet af en konsulent fra kommunen mhp undervisning af unge med autismespektrum forstyrrelser – mon ikke dette spil kunne være et godt supplement til undervisningen??? Lisbeth Myrhøj – seksualvejleder

 6. Har aldrig hørt om spillet og tror ikke de har det på Frederik´s skole.
  Frederik er 10 år og IA
  Tak for en dejlig side – har lige fået den anbefalet:o) God uge 7 til dig og din familie.

 7. Spillet er godt. Også god til ikke-autister.
  Jeg har haft glæde af den sammen med døve unge på min tidligere arbejdsplads. Det ville være fedt med dette spil i mit materialeudvalg til undervisning fremover.

 8. Med 2 teenage drenge (13 og 15) og begge med asperger, kunne det spil nok være meget anvendeligt her i huset 😉

 9. Det spil er da vist lige, hvad vores 16-årige kunne have brug for.

  Jeg er glad for, at have fundet denne blog. Jeg følger jeres op- og nedture, nederlag, der bliver vendt til mange mange sejre, – med stor glæde. Det er godt at have nogen, at dele autismen med.

 10. Det ville jeg gerne vinde har en søn på 12 med infantil autisme. Til hans klasse. Tak for en god blog 😊

Skriv et svar