Give away: Kommunikationsarmbånd fra Spektrumshop

MitSignal armbånd overlevelsesguiden

Så enkelt, men alligevel effektfuldt. Et armbånd, som jeg første gang hørte om, da Anne Skov Jensen holdt foredrag for Landsforeningen Autismes kreds København/Frederiksberg, og som der blev spurgt meget til. Det er en enkel og simpel måde at kommunikere om man er tilgængelig eller ej. Grøn er tilgængelig, rød er ikke tilgængelig. Armbåndet er af silicone og nemt lige at vende, når man ikke magter at bruge ord.

Anne har siden overlevelsesguiden.dk (som jeg varmt kan anbefale). Hun har fået armbåndene produceret og jeg håber de vinder udbredelse – ikke mindst så så mange som muligt ved hvad de betyder. Hun er selv autist og bruger dem i sin familie for nemt at signalere hvordan hun har det.

 

Peter fra Spektrumshop har været så sød at sende mig fem armbånd, som jeg kan give videre til fem heldige vindere af en lille give away.

 

Sådan deltager du i lodtrækningen

Alt du skal gøre for at være med i lodtrækningen om et armbånd er at skrive en kommentar til blogindlægget her. Der er 3 junior og 2 voksen på højkant, så skriv lige i din kommentar, hvilken model du helst vil ha. Størrelserne kan du se her.

Jeg trækker lod søndag d. 31. maj 2015 kl. 16:00. Vinderne får direkte besked.

 

Hvis du ikke kan vente

Du kan også selv købe armbåndet lige her hos Spektrumshop. Det koster 25 kr. stykket (eller 5 for 100,-).

 

41 thoughts

 1. Det kunne måske være en god ide – både til mig og datteren. Så hvis jeg vinder, så er det helt lige meget med størrelsen. Er det en voksen, så bruger jeg den, hvis det er en junior, så får datteren den. Så må vi se om vi kan lære hende at bruge det. 🙂

 2. Jeg ville elske at vinde et junior til min 11 årige søn, som udover GUA også har svær angst og på de dårlige dage, kan han ikke overskue kontakt med andre end mig og hans far.

 3. Det lyder som en stor hjælp. Jeg tror det vil hjælpe min søn Elias, som har svært ved ord når han får det dårligt og bliver stresset. Det er sker dagligt. Jeg tror han passer et voksent armbånd. Han er 10 år men er stor af sin alder. 😊

 4. Det kunne vi da godt tænke os. Naja ønsker sig et voksent armbånd, er godt nok kun lige ni, men er 158 cm.

 5. Tror det ville være et hit hos sønnike, der netop kører et forløb med sin AKT-lærer omkring følelser og sanser.
  Derfor junior størrelse.

 6. Fantastisk idé – den kan bruges mange steder. Vil være godt at få kendskab til den udbredt.
  Min søn holder f.eks. op med at tale hvis han er stresset og kunne så smække armbåndet op i snotten på nærgående individer, der alligevel ikke fatter en skid 😊 – hvis han selv skulle sige det.

 7. Min datter Sirid på 10 år vil mægtig gerne prøve et armbånd. Skal være junior-str.
  Så jeg krydser fingre😊

 8. Hvor er det en skøn ide. Min datter ville sætte pris på at man kunne forstå når hun ikke kan rumme mere….hun kan tale men kan ikke lide at sige noget fordi så tror hun at hun er uforskammet…så hun tiger stille…11 år men stor.

 9. Min søn er SÅ visuel, at dette med sikkerhed vil være en gave👍🏻 tænker junior str, da han er 8 år😉

 10. Det er lige hvad min ASF søn på 7 år har brug for! I skolen har de det problem, at de andre børn gerne vil trøste ham, når ham bliver vred eller ked af det. Det er jo skønt med den omsorg, men når han er midt i en nedsmeltning, har han bare ikke overskud til kram, og kommer til at skubbe kammeraterne væk eller vælte dem. Jeg viste ham det her, og der kom et ord: “Smart!”

 11. Wow det er sku smart…
  Det ville vores søn virkelig have glæde af…
  Han er stor så tror han skal bruge en voksen størrelse…

 12. Hej Kathrine,
  Jeg tror, at det vil være fint til min knægt på 5 år. Han er sårbar for tiden, for hans venner er startet i skole (hans skolestart er udsat et år), og nu er han den eneste af gruppen tilbage i børnehaven. Han er ved at starte forfra med at blive venner med dem, der var ‘de små’ før. De er ikke helt så empatiske som hans ældre og mere erfarne venner var, så de læser ham ikke så godt, og han formår ikke at sige fra, så han ender med sammenbrud.
  Jeg ved ikke, om jeg kan forklare armbåndet for ham – og ikke mindst for hans små venner på 3 1/2 – 4 år – men det kunne være spændende at prøve om det kunne være noget?
  KH Gitte K

 13. For min søn på snart 15 år ville det være en god ting med armbåndet i str. Voksen. Det er jo svært at fortælle hvordan man har det og alle de følelser.

 14. Genialt fundet på. Det vil lige være noget for min datter – som ikke er god til at sige til, når den skal stå på rød.

 15. Det ville være en stor hjælp hjemme hos os, ift min store søn! Han har infantil autisme og det kan være meget svært for lillebror at læse signalerne, om hvornår han har brug for fred og ro og ik lige vil forstyrres. Det kan godt give nogle unødvendige konflikter! Han er 12 år, så tænker junior er passende..

 16. Voksen str.
  Super ide, jeg vil bære det med stolthed på arbejde hverdag og i fritiden er glad for at arbejde med autister og gøre en forskel hver dag på arbejde for den enkelt unge borger 😊
  Og når jeg er på golfbanen og folk spørger med mig hvad jeg arbejder med, fortæller jeg altid mennesker med Autisme, og hvor vigtigt arbejde jeg gør det, kan se på folk de får respekt på den gode måde😊 derfor vil jeg gerne gå med det armbånd 😀

 17. Hvis jeg vinder – så voksenstørrelse. Når jeg komme hjem fra job har jeg lige brug for at have en konfrontationspause – dette er da et neutralt signal at sende.

 18. Sikke en dejlig tanke 🙂 Jeg kunne godt tænke mig et armbånd i str. Voksen 🙂 det kan være det vil hjælpe mig selv med at acceptere min nyligt stillede diagnose indenfor autismespektret 🙂

 19. Genialt fundet på, når man er fyldt indvendig og tom for ord og anden kommunikation, sikke et smart redskab! 🙂 Str Voksen

 20. Jeg kunne så godt bruge sådant et armbånd. Tanken om at have en ting ligesom armbåndet har tit strejfet mine tanker når jeg næsten ikke orker at komunikere med med folk.
  Jeg har meget små hænder så ved ikke helt hvilken størrelse jeg burdte få, Er lidt bange får at en voksen er for stor, men måske er en børnestørrelse for lille? men måske voksen.

 21. Det er da ret smart og samtidigt sejt at have på. Jeg kunne godt tænke mig sådan et arbånd til min søn…str. junior

 22. Sådan en kunne være sjov at forsøge at bruge med min søn på 9 som har en autisme diagnose og ikke mindst se om omverden rent faktisk kan kende armbåndet, ellers ville det i hvert fald blive brugt hjemme og muligvis også i skolen.

  Så et stk. str. junior til os.

 23. Den ville bringe stor lykke og vores søn på 9 med atypisk autisme, ville uden tvivl elske den og få stor glæde af den hjemme og i skolen 😉 så ja tak, meget gerne ….

Skriv et svar