Planlagte overraskelser til julemåneden

Hvis dine børn skal forberedes, betyder det at du skal være forberedt. Så derfor er det ved at være tid til at få styr på den der december som både byder på traditioner (yah, noget vi kender!) og overraskelser (uh, det kender vi ikke!).

Vi plejer at have besøg af nisser i december, som hver morgen har lavet et eller andet halløj og som regel også skrevet en lille hilsen. Lur mig, om de ikke flytter ind igen i år. Jeg har skrevet om dem her.

Men egentlig ville jeg lige dele denne fine julekalender, som jeg selv har bestilt hjem til begge drenge. Den kan købes på www.blandselvjulekalender.dk.

Blandselvjulekalender

Det smarte ved den er at den ligner en almindelig kalender, som dem man kan købe med chokolade eller andet snolder i. Men denne her kan du selv fylde. Eller endnu bedre – dit barn kan være med til at fylde den, så han eller hun ved hvad der kommer i.

Da jeg foreslog det for Alfred blev han meget glad for udsigten til at kunne udvælge 24 stykker slik og selv vælge rækkefølgen af lækkerierne. Lillebror August, som ikke er autist, vil få samme tilbud – men lur mig om ikke han vil foretrække at blive overrasket. Men hvem ved?

Man behøver ikke putte slik i. Det kan være små stykker legetøj eller sedler med små historier, legoklodser, hvad som helst. Den er sikkert også god hvis dit barn er allergisk og det skal være noget helt særligt slik som skal i.

Og hvem siger at den kun er til børn? Jeg ville da blive glad for en personligt pakket kalender, så det kunne være at du skulle lave en til en særlig voksen i dit liv.

Du kan læse flere af mine juleindlæg her:

De bedste gaver

Rend mig i traditionerne

Hvordan svarer man en nisse?

Vi holder selv en ret utraditionel jul i år. Men det kan være jeg skriver om den en anden gang. Indtil videre planlægger vi så meget som muligt.

[For en god ordens skyld, så får jeg intet for min anbefaling af kalenderen. Jeg synes bare den er rigtig fin.]

Skriv et svar