Mit bedste nytårstip

 

I woke up to this!
 
Så er vi i gang med 2016! Altså – jeg ligger på sofaen i sommerhuset og skriver dette indlæg, mens jeg skæver til Sharknado nummer et-eller-andet. Drengene er iPad/Nintendo, Mikkel quizzer på mobilen og pimper rosé. All is good.

Jeg sluttede 2015 af med A-Team til Spartas nytårsløb – dog uden ungerne (klog af skade fra sidste år). Men jeg fik min far og bror til at trække mig igennem årets sidste halvmaraton. Det så ca. her ud:  

Vi har de sidste mange år holdt nytår med mine forældre i vores sommerhus. Stille og roligt (altså med to vilde unger!) – og på børnenes præmisser. Morfar som krudtmester og drengene i tændingslære. Hvis det ikke dufter lidt brændt, er det ikke nytår, vel? 

Det er ikke længere nødvendigt for Alfred med en skrevet plan for nytår, og han både hyggede sig – og trak sig på et tidspunkt for at se en live stream på Youtube. Han er god til selv at sige til og fra – og så nød han den tradition, vi prøvede for første gang sidste år: Familieguldet.

Der var mange sedler i år, så vi tog dem løbende under middagen og drengene var søde til at læse op. Her er ren ananas i egen juice, som Natholdet vil kalde det: 

 
August peppede menuen, som var pulled pork burgere med rød kål slaw, op med kaviar på flæskesvær. Classy Amagerdreng!  

Desserten blev spist uden billeddokumentation (ja, det kan ske!). Mine forældre kørte hjem, jeg fik en time på øjet på sofaen og så var vi klar til at hoppe ind i det nye år. Stille, men hyggelig aften med de sødeste mandfolk.  

Så start på at samle gode minder. Lige til Langtidshukommelseskurven, som Alfred kaldte den. Pyt med det som ikke gik. Det der ikke blev. Det der gik i stykker. Gem det gode lige i hjertet – og i krukken. Så har du guld til de kommende gamle dage.

(Pyt med pausen, Margrete – du kom videre, ik’!)  

Her er mere om familieguld. Det behøver ikke at være nytår som er skæringsdato. Det kunne være dit barns fødselsdag – eller din egen, eller påske eller noget helt andet. Men skriv det gode ned og gem det. Det vil du ikke fortryde.

Godt nytår!

Skriv et svar