Autism and the 2030 agenda: Inclusion and Neurodiversity – opsamling

Hvis du ikke fik set konferencen live 2. april, så har du her muligheden for at se alle de interessante oplæg og paneldebatter, som FN’s autismekonference bød på. Overskriften var “Autism and the 2030 Agenda: Inclusion and Neurodiversity“ og du kan læse lidt om det her.

Klik her for at se en oversigt over de tilgængelige videoer fra dagen.

Men hvis du kun skal se én video, så se denne her med Steve Silberman, som har skrevet “Neurotribes: The Legacy of Autism and the Future of Neurodiversity”.

home

Her kan du læse en kort opsamling med hovedbudskaberne.

Klik her for at læse præsident Mogens Lykketofts tale fra dagen.

Jeg blev selv flere gange både rørt og glad over den udvikling, der tegner sig i forhold til at anskue autisme som en del af den menneskelige diversitet. Som noget der skal fejres og skattes, ikke gemmes væk og undertrykkes. Men det var også rystende at høre om, hvor dårligt det står til i nogle lande i forhold til diagnosticering og ikke mindst erkendelse af, at autistiske mennesker findes(!) og ikke skal ‘normaliseres’, men være en del af samfundet på lige fod. Vi er kommet langt, men der er godt nok lang vej igen, hvis hele verden skal få glæde af de autistiske ressourcer.

Og så fik jeg meget lyst til at tage til New York og være frivillig hos Jackie og SNACK*. Bare en uges tid for at se hvordan de gør.

1ac222_d6dc5a8746b14d69a7394a67a57b6a2a

2 thoughts

 1. Hej Kathrine,

  Tak for at du gjorde opmærksom på konferencen og for at dele disse links.

  Jeg faldt over denne interessante lille historie på videnskab.dk, som du måske ikke tidligere er stødt på, men kunne være interesseret i: http://videnskab.dk/kort-nyt/autisme-kan-maske-ses-i-ojnene

  Jeg følger interesseret din blog om dine skønne sønner.

  Mvh Henrik Muldgaard

  Den 5. april 2016 kl. 08.11 skrev Autismetanken :

  > Kathrine Felland Gunnløgsson posted: “Hvis du ikke fik set konferencen > live 2. april, så har du her muligheden for at se alle de interessante > oplæg og paneldebatter, som FN’s autismekonference bød på. Overskriften var > “Autism and the 2030 Agenda: Inclusion and Neurodiversity“ og du kan læse > l” >

Skriv et svar