Ud i fremtiden

uif_logomrk_rgb_280

Det er dejligt at kunne viderebringe brugbar og relevante tilbud – som det her fra Uddannelsesmesserne Ud i Fremtiden.

Det med fremtiden kan nemlig godt være forbundet med en del usikkerhed eller måske lige frem frygt, når ens barn ikke bare følger den slagne vej. Derfor kan et besøg på messerne måske give lidt mere ro i sindet og gøre fremtidsmulighederne mere konkrete.

Så jeg giver ordet til Christina Qvistgaard, kommunikationsansvarlig for uddannelsesmesserne ud i Fremtiden.

foto1

Unge med særlige behov har også ret til valgmuligheder

Hvad skal der ske når mit barn er færdigt med grundskolen eller specialskolen?

Det kan være en stressende tid for alle forældre, når ens børn skal tage en beslutning som i den grad har betydning for deres fremtid. Men når man er forældre til at barn som står med en diagnose eller andre udfordringer, der også skal tages højde for i forbindelse med uddannelsesvalg, kan den tid blive endnu hårdere.

På specialuddannelsesmesserne Ud i Fremtiden som kører i Aarhus, Aabenraa, Vejle, Odense og Roskilde i september måned, kan forældre og elever møde uddannelsesinstitutioner, som tilbyder efterskoleophold, STU (særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse) , EGU (erhvervsgrunduddannelse), KUU(kombineret ungdomsuddannelse) m.m. De er alle sammen specialister i at arbejde med unge med særlige behov.

Ud i Fremtiden er en chance for at få overblik over de tilbud, der eksisterer. Mange kommuner henviser udelukkende til egne tilbud – og derfor er det vigtigt, at man som forældre oplever, at der faktisk eksisterer andre muligheder og får chancen for at møde menneskerne bag de tilbud. Man ruster sig til at hjælpe sit barn bedst på vej.

Der er gratis adgang for alle besøgende og man kan finde meget mere praktisk information her: www.udifremtiden.dk

Ud i Fremtiden arrangeres af Foreningsfællesskabet Ligeværd og Forlaget KSI som også står bag Uddannelsesmagasinet for unge med særlige behov og Uddannelsesbogen for unge med særlige behov.

UIF_messestemn1

Skriv et svar