Bo Hejlskov og Skolen ved Sorte Hest

På Vesterbro i København finder du den lille behandlingsskole Skolen ved Sorte Hest, som blandt andet er for børn med autisme og ADHD. De har lavet et super fint tiltag ved at få produceret en række videoer med Mr. Low Arousal – Bo Hejlskov Elvén, som de har et tæt samarbejde med.

Jeg har tidligere skrevet om Low Arousal – og det er en tilgang, der giver virkelig god mening for både børn og voksne. Det kan for nogen føles ‘forkert’ og som at man lader børnene bestemme, eller at man retter sig efter den dårlige opførsel. Men når du har afprøvet tilgangen og teknikkerne vil du opleve det helt anderledes – og det vil de børn du ‘øver dig på’ helt sikkert også. Som det helt modsatte af hårdt mod hårdt – for hvem ønsker kamp?

Hvis du har brug for en hurtig intro til Bo Hejlskov Elvén kan du også se denne video:

De første fem videoer er allerede klar – og der kommer en ny til hver mandag indtil de er oppe på 17 videoer i alt.

Videoerne hedder indtil videre:

  1. Find altid ud af hvem der har problemet
  2. Børn der kan opføre sig ordentligt – de gør det
  3. Mennesker gør det der giver mening i situationen
  4. Den der tager ansvar kan påvirke
  5. Børn lærer ikke noget af at mislykkes

svsh_logo

 

5 thoughts

  1. Jeg har lige genopdaget Bo Hejlskov Elven. Og det giver så meget mening at finde ud af, at det jo er dét, vi gør som forældre. Vi har mødt meget modstand fra skole til vores ikke-diagnosticerede datter, og indimellem også fået kritik af vores tilgang til sønnen, som er autist, så det er fantastisk at læse en bog, hvor alt næsten er en aha-oplevelse af, at jo vi gør de rigtige ting. Ret overvældende faktisk.

    Og tak for dine tanker, sådan helt generelt. Jeg elsker at læse dine indlæg, men har vist aldrig fået skrevet, at de har stor betydning.

Skriv et svar