At sidde alene på bænken

hjerner

Tre drenge fra Vester Skerning Friskole har projekt om fællesskab. De har lavet en virkelig fin og informativ hjemmeside i forbindelse med projektet, hvor de forklarer, hvad fællesskab betyder for os mennesker – og ikke mindst hvad der sker, når vi føler os udenfor.

Det har ikke noget med autisme at gøre – men jeg kommer altid mere eller mindre ubevidst til at lægge en slags autismefilter på ting jeg læser. Især når det handler om mennesker og hvordan vi har det – ikke mindst med hinanden. Det med at føle sig ensom – at føle sig enestående – er noget som går igen i mange autisters fortælling om sig selv. Det er ikke en ensomhed de selv opsøger. Den kommer snigende og kan være svær at komme ud af. For samvær er svært og kræver energi. Drengenes hjemmesideprojekt gjorde mig dog glad. For det at være nysgerrig på andre mennesker, at være nysgerrig på sig selv – er også en måde at være åben og nysgerrig på verden på. Og når der er flere åbne og nysgerrige mennesker, så er der også flere til at tage imod autisterne, når de vover sig ud af deres trygge huler. Så er der nogen, som tilbyder plads på bænken.

faellesskab

Det der ramte mig mest på siden, var drengenes beskrivelse af deres egen aktivitet – og de refleksioner det gav. Læs her.

Du kan også komme med dit eget bud på hvad fællesskab er. Skriv til drengene her.

 

One thought

  1. ________________________________ Fra: Autismetanken Sendt: 7. februar 2017 16:33 Til: mormianne@hotmail.com Emne: [Nyt indlæg] At sidde alene på bænken

    Kathrine Felland Gunnløgsson posted: ” Tre drenge fra Vester Skerning Friskole har projekt om fællesskab. De har lavet en virkelig fin og informativ hjemmeside i forbindelse med projektet, hvor de forklarer, hvad fællesskab betyder for os mennesker – og ikke mindst hvad der sker, når vi fø”

Skriv et svar