Ferieinspiration

Jeg fik lyst til at følge indlægget om planlægning og overblik over ferien op med et indlæg, hvor jeg viser nogle af de måder vi har struktureret vores ferier på.

Det er for at vise de mange forskellige måder du kan lave struktur på – og at det ikke behøver være perfekt. Det vigtigste er faktisk at strukturen er der, at planen er realistisk, at der er en udvej/nødplan og at alle er med på hvad der skal ske hvornår med hvem hvor længe hvor meget og hvad der så skal ske bagefter. Sådan cirka – men ellers er de 10 H’er gode at have i baghovedet, når planerne laves.

10-Her-2-300x224

Vi var i Rom en vinterferie – og det var første gang vi var ude og flyve sammen alle fire (så det var noget af et sats). Heldigvis havde vi en rigtig dejlig tur med plads til oplevelser og afslapning i en meget stor lejlighed med wifi. For man kan strukturere og planlægge sig til meget – men stabilt internet er en nødvendighed når vi rejser, ellers er der garanteret ustabilt stressniveau for flere af familiens medlemmer.

Rom ugeplan

Som I kan se er der ikke sat tidspunkter eller nærmere beskrivelser af de enkelte dage. Dem lavede vi dag for dag, så der var plads til at tage højde for dagsformen og om der skulle trækkes noget fra planen eller vi skulle dele os op, så den ene lavede noget med August og den anden noget med Alfred. Torsdags punkt med ’se mere af byen’ blev til at August og jeg gik til Zoologisk Have og havde en lang udflugt (inkl. traumatisk møde med påfugl, som August alligevel fik besejret), mens Mikkel og Alfred slappede af hjemme i lejligheden – som altså var super lækker.

 

img 2895
Flot udsigt – og ret pæn by

 

God gammel tid

Et element som er vigtigt hos os er god gammel tid. Et begreb indført af min mor, da Alfred var lille, som jeg har skrevet lidt om her.

fullsizerender1
Hvad er god gammel tid? “Når man selv kan bestemme hvad man vil lave. Og det er noget rart” citat August 7 år

Det er vigtigt med god gammel tid, når det er ferie – også for børn. Eller måske især for børn.

 

London Calling

Da Alfred blev 10 år var han og jeg i London. Det var en stor oplevelse, men også en hård tur for Alfred.  Der er et album med snapshots på Facebook fra turen.

Herunder er nogle eksempler på dagsoversigter som jeg lavede til ham – og du er velkommen til at læse mere om vores tur i mine tidligere indlæg:

Men jeg vil ikke mor – Hvorfor London? – Hotelovervejelser i London

Londonplaner dag for dag – Harry Potter Studios

 

London plan dag for dagFullSizeRender

 

Sikkerhed først

Autistic

Alfred forstår og taler flydende engelsk – men sandsynligvis ikke når han er stresset. Derfor lavede jeg dette ’sikkerhedskort’ til ham, hvor der på den anden side stod at han forstod og talte engelsk, men ikke når han var stresset. Der stod også mit nummer, hvor vi boede osv. Så havde han det sammen med sit ledsagerkort, der diskret kunne vendes så det var synligt og med sit handicapikon kunne forklare hvorfor en tilsyneladende frisk og rørig dreng på 10 år ikke nødvendigvis kunne rejse sig for ældre passagerer i tuben.

Da vi var i Rom havde jeg i øvrigt lavet samme slags kort – blot oversat til italiensk. Der er flere billeder fra Rom turen på Facebook.

 

Bliv ude, larmende verden

Alfred med sine støjreducerende Bose QuietComfort høretelefoner

Det var også på vej til London at vi investerede i Alfreds høretelefoner, som i den grad har reddet ham fra stressbelastning i form af støj.

 

Plan for en sommerhusdag

Sådan kunne en plan for en sommerhus dag se ud. Eller rettere – sådan så den ud da Alfred var yngre. Vi er mere og mere gået væk fra strukturen og følger mere efter hvad drengene har lyst og overskud til – men jeg vil altid være klar til at skrue en plan sammen, hvis der er noget som er en ’skal’ ting – eller hvis tiden kan føles uoverskuelig. Øvelsen er ikke at gå væk fra struktur og klare sig uden – det handler mere om at øve sig på at skabe struktur selv.

 

Tivolitur med tjekliste

20120602-223833.jpg

Drengene elsker Tivoli – jo vildere desto bedre. Men da Alfred var mindre kunne det godt være overvældende med alle de ting han gerne ville prøve og det der var lovet på forhånd som for eksempel is. Så derfor lavede jeg engang denne liste på min telefon, så han kunne se at vi nok skulle komme igennem alt det han ville og at jeg ikke glemte noget. Samtidig var det synligt når turen var slut og det var tid til at tage hjem – for listen var jo tom til sidst, når elementerne var krydset af.

Jeg har skrevet et par andre indlæg om Tivoli og ferie her:

Mors lille hjælper – og et egern (hvor ovenstående oversigt er fra) – Alene i VerdenNyt år – nye batterierTivoli uden tortur

Og naturligvis er Legoland en verden for sig i en familie som vores:

En sommer i billederFor fa’n, Legoland!

Skriv et svar