Anmeldelse: Livet efter dig

 

Pludseligt var den der i min postkasse – bogen Livet efter dig. Med sød hilsen fra forlaget og det hele. Jeg dykkede ned – og blev om ikke væk, så væk i historien. For her har vi en bog som både fungerer rent sprogligt og fortællemæssigt – den er ganske enkelt underholdende. Men den har et ganske særligt lag i form af historien om drengen Anthony. Den er rørende, ganske enkelt. Rørende, genkendelig, gribende, virkelighedsnær og brugbar. Originaltitlen er Love Anthony – for det er i høj grad en kærlighedshistorie.

livet efter dig

Nantucket, utroskab og en død autistisk søn
To kvinders historie flettes sammen på øen Nantucket, som ligger isoleret ud for USA’s østkyst. Her tilbringer Olivia Donatelli vinteren efter hendes søn, Anthony, er død. Hun kæmper med sin sorg, med relationen til manden, som ikke er på øen – og med at forstå hvad meningen var med Anthonys liv. Han var autist.

Et andet sted på øen finder Beth Ellis ud af at hendes mand har været hende utro. Sammen har de tre piger og vi følger Beths kamp med at finde tilbage til sig selv og den hun var engang. Hun genoptager en gammel drøm om at skrive – og vi følger tilblivelsen af hendes fortælling om Anthony – en dreng der minder om den søn Olivia har mistet.

Hvordan de to kvinder mødes, hvad det er Anthony kan – det skal du selv læse. Jeg vil virkelig varmt anbefale bogen – jeg var flere gange rørt til tårer. Også på den gode måde.

Hvis du ikke ved, hvad du skal ønske dig i julegave, er det her et ret godt bud. Den kan også bruges som øjenåbner til familiemedlemmer som gerne vil vide mere om autisme – eller som ikke aner en pind om autisme. Ved at bruge fiktionen som samtalestarter kan man komme ind på emnet fra en ny vinkel.

Livet efter dig af Lisa Genova udkom på Cicero 3. oktober 2013. Vejl. udsalgspris er 299,95 kr. – og den findes også som e-bog. Køb den bl.a. her.

Og som krølle på historien udspringer bogen af en virkelig Anthony, som Lisa er i familie med. Hun fortæller i denne video selv om bogen, som meget fint hedder Love Anthony, og du får en bid af Nantucket stemningen, som står stærkt efter at have læst bogen.

 

Skriv et svar