Børn efterlyses til film

Sakset direkte fra Facebook, hvor Rikke bringer en efterlysning:

“FILM SET FRA BØRNENES PERSPEKTIV

Kære alle

Jeg søger børn og unge med ADHD og/eller ASF fra Nordsjælland/Storkøbenhavn, der har lyst til at fortælle hvordan det er at være dem. Hvordan er det at gå i skole? Hvordan er det med kammeraterne? Hvilke ønsker og drømme har de for fremtiden? Hvilke muligheder og begrænsninger oplever de at have med deres diagnoser? Og hvad er det gode liv – for dem?

Jeg har kontakt til Iversen Film, som ejes af Martin Iversen, tidligere folkeskolelærer gennem mere end 20 år, der nu har sagt sit job op for at starte en lilleskole – og for at lave en film om “bogstavbørn” med børnenes egne stemmer. Han er træt af alle de “eksperter” der udtaler sig – og vil meget hellere høre børnene fortælle deres egne historier. Hans interesse for området er vakt gennem undervisning af børn med særlige behov.

I første omgang har Martin bare brug for at komme i kontakt med en masse børn og unge og høre deres historier. Dvs. der ikke nødvendigvis bliver optaget film. Siden vil han på baggrund af det indsamlede materiale beslutte hvilken retning filmen skal tage. Det bliver altså meget børnene, der kommer til at være med til at udforme historien. Der er ingen underliggende agenda – eller forudstukket plan – udover at være et medie børnene kan formidle deres historie igennem – og forhåbentlig gøre folk meget meget klogere derude i stuerne.

Jeg håber I vil støtte positivt op om dette projekt, da jeg tænker der kan komme noget rigtig godt ud af det. Vi mangler feks. børnenes stemme i debatten om inklusion – og det her er en chance for at få den ud. Martin har professionel sparing til storyboard og det tekniske – og jeg bisidder ham med kontakt til fagpersoner i det omfang, der vil være behov for det.

Hvis jeres børn/unge kunne have lyst til at bidrage – så giv i første omgang lyd til mig – så formidler jeg videre.

rikke@vanille.dk ”

 

Skriv et svar