De bedste gaver

Julen kan være svær. Det har jeg skrevet om tidligere. Men jeg har tænkt over det med julegaver, som for mig ikke er det vigtigste ved julen – og så alligevel. Der er nemlig nogle gaver, som jeg glæder mig ekstra meget til at åbne. Det er f.eks. den Alfred har lavet i skolen, som er pakket sådan her ind:

jul

Jeg ved, han har lagt en ekstra stor indsats ind – for det med at bruge hænderne (til andet end iPad) er en overvindelse.

Og her er min juletanke så:

De bedste gaver er dem, der ikke er pakket ind.

Det handler nemlig om følelserne. Om at opleve sit barn overvinde sig selv. Gøre noget de ikke har prøvet før. Måske noget man giver sig selv lov til – at opleve eller føle. At man siger fra og får fred. I virkeligheden er tid den største gave vi kan give hinanden. Uforstyrret tid.

Derfor vender jeg først tilbage i 2014. Jeg giver nemlig min tid til familien. Den har brug for det – og det har jeg også. Det er sådan set en slags gave jeg giver til mig selv…

Jeg ønsker dig og din familien en rigtig glædelig jul – uanset hvordan du fejrer eller ikke fejrer den. Jeg ønsker jer et godt og lykkebringende nytår – med sjælefred, overskud og overraskelser af den gode slags.

gak

3 thoughts

  1. Rigtig glædelig jul til dig og din familie 🙂 Du har så ret i, at tid er den bedste gave vi kan give både vores familie og os selv. Jeg glæder mig til at følge din fantastiske blog i 2014. Jeg vil også gerne takke dig for vores samarbejde i 2013. De bedste julehilsner Anna Hjorth

Skriv et svar