Den gale troldmand

Her er Alfred. Ikke at han ligner sig selv, men det er også tirsdag. Bedre kendt som iPad-fri dag. Det trækker tænder ud. Eller nærmere så får det tænderne frem. Han knurrede, lavede brydekamp, klagede sig og forbandede mig på hjemmelavet ‘old-dæmon’ i bedste Gandalf-stil.
Men jeg stod fast. Kontrakten er underskrevet af os alle fire og gælder hele januar. Det er den sidste januar-tirsdag i dag. Jeg holdt ud – trods forbandelser. Og han var ok, derinde bag tårergardinet.
Faktisk har han haft en god dag – og var i skole, selvom jeg var klar med en fridag, hvis han trængte. For jeg havde jo lovet at lytte. I morges spurgte jeg så, om det ville blive en god dag.
– Ja, det tror jeg faktisk. Jeg har det helt fint, svarede han. På med tøjet og så lige en snebold i nakken på mig før taxien kørte ham afsted.

Åh Fredo, din dejlige troldmand!

(Må jeg tage et billede, så du selv kan se dit vrede ansigt? spurgte jeg. Her er resultatet.)

6 thoughts

 1. Hvordan kan det være, at I har lavet en kontrakt på, at han skal holde en iPad-fridag om ugen?

  Har hans forbrug af iPad taget overhånd? Er den årsag til mange nedsmeltninger/konflikter eller noget tredie?

  Hvad er alternativet til iPad?

  Kan være du har blogget om det i et tidligere indlæg, som jeg så ikke lige har fået læst.

  1. Det var Alfreds eget forslag med iPad-fri dag. Vi lavede kontrakten fordi det tidligere har været en god måde at fastholde en aftale – og så har vi lamineret den. “Så kan jeg ikke rive den i stykker, når jeg bliver vred”, sagde Alfred selv.
   Som alternativ kan man se tv, film, læse tegneserier, spille Nintendo – og jeg er der til selskab eller hvis vi skal spille et spil.
   Han bruger iPad’en meget – og det er for så vidt ok. Der skal bare også andre ting til.

   Og som krølle på historien sagde han selv her til morgen, at vi godt kunne køre med iPad-fri onsdag i februar, som vi havde talt om.
   Nu får vi se.

 2. Det lyder meget fornuftigt, og det er flot, at han er indstillet på at køre videre med en iPadfri dag om ugen i februar.

  Junior bruger, efter min mening, (for) meget tid for computeren. Men sådan går det jo desværre, når man ikke har noget at tage sig til, og ikke går i skole regelmæssigt.

  Derfor er det godt, at han nu er indlagt på Børnepsyk., hvor der også er andre aktiviteter i løbet af dagen, som han helst skal deltage i. Han har sin bærbar med (og iPad og Nintendo).

  Jeg kunne godt tænke mig at indføre en computerfri dag om ugen, når han bliver udskrevet. Men det vil så nok kræve, at han har et skoletilbud, hvor han kan være i mange timer om dagen, og ikke som før indlæggelsen, hvor han højst var i skole en time om dagen.

  Og jeg kunne også ønske, at han støttepersoner kunne støtte ham i at lave noget andet, de dage, hvor de ikke kan få ham i skole. Men så sidder de bare sammen med ham – foran computeren… suk. Det er der jo ikke særligt meget pædagogisk indhold i…

 3. Inspirende ide med at tage et billede af din søn, især fordi det er gjort respektfuldt. Dette tænker jeg kan overføres til andre sindstilstande for at højne metakognitionen. Jeg tænker, at det kan hjælpe børn med at se sig selv udefra og give dem en bedre selvforståelse og at kunne mærke sig selv.

  Fedt, at han selv beder om at få aftalen lamineret.

Skriv et svar