Det er ikke engang løgn

Pludselig er der gået meget lang tid siden jeg har skrevet noget her sidst. Som om jeg er løbet tør for ord, når det slet ikke er tilfældet. Der er masser af ord, overvejelser, tanker og betragtninger. De når bare enten at størkne og blive uaktuelle, ligegyldige eller helt glemt blandt alt det andet som vores (lidt for) travle hverdag indeholder.

Nogle gange tænker jeg – når så mange har det så svært, så kan jeg ikke skrive om hvor godt vi har det. Hvor god en klasse Alfred går i. Hans søde smil. De hyggelige stunder med film og fjol. 

Mission Impossible
 

Men sådan er det jo nogle gange. Så går det godt – og det er ikke engang løgn.

Drengene bliver store og det er måske også med til at jeg er mere tilbageholdende med mine ord – eller lige vender dem en ekstra omgang. For der er ingen tvivl om at de en dag kommer til at læse alt det her. Så ordene om den autistiske familie er mine og står for min regning. De er hvad jeg ser og vælger at vise.

Der kommer mere overskud i takt med at drengene vokser – lige som i de såkaldte almindelige familier. Jeg er for længst holdt op med at sammenligne. Men jeg kan se, at jeg pludselig bruger tid på en masse andet. Noget som er for min egen skyld. Som løb for eksempel. Voksentid. 

A-Team / Copenhagen Half Marathon
 

Igen glider mine tanker. De svæver afsted til alle jer med børn som ikke går i skole, som måske ikke kan få stillet den rette diagnose, som synes det er håbløst, slidsomt, umuligt nogen sinde at forstille sig noget der ligner et liv. Jeg ved det er hårdt. Der er som at stirre ind i en væg, mens alle andre taler om den smukke udsigt. Men der er altid udvikling. Der sker altid noget, selv når du tror verden står stille – så drøner den deruda’. Så hold fast, bliv ved, træk vejret og gør hver en lille bitte ting du kan for at dreje dig væk fra væggen. For udsigten er der. Måske bare for en stund. Men nyd den så længe det vare. Det sidste er lige så meget skrevet til mig selv ud fra den erfaring, at det går op og det går ned. Spørgsmålet er fra hvilken destination du vælger at gemme minderne fra.

One thought

Skriv et svar