Det kribler og krabler

Det kribler i mig. For der sker så mange ting på så mange planer. Gode ting. Noget med gods i. Men kriblende ting og sager tager også tid – tid fra bloggen blandt andet. Men jeg skriver på livet løs.

Alfred er startet til springgymnastik hos Kanonkongerne i Salto City, hvor han også gik til Sommertons. Den store begejstring har der ikke været. Tværtimod. Næ, for han har jo lært det han havde sat sig for, så hvorfor blive ved? Men altså. Han er meldt til – og det har også et overordnet formål – nemlig at give instruktørerne på holdet et indblik i og en viden om, hvordan det er at inkludere (på den gode måde) en dreng som Alfred på holdet. Han går sammen med en klassekammerat, så de får endda autisme at se på to forskellige måder – alt sammen godt for erfaring og praksis.

Mit mål var i første omgang bare at få ham med i DGI Byen. “For jeg har jo sagt nej, mor – jeg gider altså ikke gå til det!” At han så også fik klædt om og var inde i salen var bare en kæmpe bonus. Og til sidst lavede han lidt spring for sig selv. Fik hilst på trænerne, som var meget venlige, smilende og lige den slags piger som Alfred måske en dag vil tjutte i kinderne, fordi de bare er søde. Men nu foregriber jeg vist begivenhederne. Kort version – han klarede det! Målet næste torsdag er det samme. Vi skal i DGI Byen, være til stede under træningen, have sluch ice og med bussen hjem. Alt andet er flødeskum og bonus.

Hvorfor er jeg så engageret i det? Ganske simpelt – jeg har gravet mig dybere ned i playon og er blevet tilknyttet projektet. Der er så mange muligheder – ikke bare for Alfred, men for mange børn med adfærdsforstyrrelser som autisme, Aspergers, ADHD, Tourette osv. som ellers ikke er en del af foreningslivet i idrætsklubber osv. Playon går ind og vil hjælpe den udvikling på vej. Klæde trænere og frivillige på til ikke bare at rumme, men faktisk inkludere børnene, så de får glæde af idræt, fysisk aktivitet og ikke mindst super god social træning pakket ind i leg og præmisser de kan være med på.

Send mig en mail, hvis du vil vide mere om playon – tjek hjemmesiden – eller følg med her. Lur mig om der ikke kommer mere. For det kribler sgu!

One thought

  1. øj øj det var måske noget!!!
    Det er helt klart på min to do-liste at få Bjørn til at gå til noget sport, men jeg kommer ingen vejene, fordi…ja fordi han har autisme og først kun ville gå til stik-bold. Tja der lykkedes mig ikke at finde. Nu vil han gerne badminton og her kommer den anden side af problemet… at finde en klub, der vil og kan rumme ham. og her er jeg gået i stå igen.

Skriv et svar