Erfaringer med (service)hunde søges

Jeg kan lige så godt stå ved det. Jeg er mest til katte. Men jeg kender flere, som har stor glæde af at have hund. Ikke kun den umiddelbare kæledyrsglæde, men også som en hjælp i hverdagen. Hos Molis er der endda en hund ansat – og den er på min positive liste – for se lige hvor sød Josefine er!

josefine-2016-1-low

 

Men jeg er blevet kontaktet af Anette, som har dedikeret en blog til servicehunde – og hun vil gerne i kontakt med hundefolket. Derfor giver jeg ordet til hende:

Kære Læser på Autismetanken

Da jeg har startet en blog om de mere ukendte typer af servicehunde, her under servicehunde til mennesker i autismespektret, søger jeg nogle der ønsker at dele deres erfaringer på min blog som gæsteskribenter. Erfaringerne behøves ikke omhandle godkendte servicehunde, men blot beskrive hvilken hjælpe den rette hund kan være.

Så har du et barn med autisme og har dit barn glæde af enten jeres eller naboens hund vil jeg meget gerne høre jeres historie. I kan forblive så anonyme som I ønsker, men noget illustration ønsker jeg dog, et billede af hunden er glimrende. Er der ikke overskud til at I selv skrive kan jeg skrive på baggrund af enten mails eller telefonsamtale. Intet vil blive udgivet uden vi alle er enig om at det er ok.

Jeg hører også meget gerne fra behandler og pædagoger samt lærer som har erfaring med at bruge hunde i deres arbejde.

I kan se bloggen her: http://min-servicehund.blogspot.dk/

Og jeg kan kontaktes på: min.servicehund@gmail.com

Tak for hjælpen, jeg håber vi sammen kan udbrede viden om hvor meget dyr kan hjælpe, i dette tilfælde specielt hunde.

Venlig hilsen Anette og Zorro

5 thoughts

 1. Tak

  da jeg ikke har facebook, tusind tak til alle der har delt dette opslag der.

  Og til kommentarerne på facebook, Jeg vil ikke udelukke at jeg senere gerne vil udgive opslag med andre dyrs effekt som hjælp til mennesker, for jeg kender det fra mig selv både katte og heste… og til dels den ro et marsvin kan give. Så brænder du for den historie den vinkel, så skulle det nok også være muligt engang, i USA bliver flere typer dyr jo godkendt som service/socialdyr og dermed sidestillet med hjælpemidler, hvorfor skulle vi ikke havde det her i Danmark?

  1. det er de, det kunne faktisk være rigtig spænende med mere fokus på hvad dyr generelt kan gør for at hjælpe mennesker som har det svært af en eller anden grund.

 2. Jeg er rant af en del Asbergers og jeg ser som regel en hund som et forstyrende element. Måske er det ikke så meget hunden, men mere hundeejerne der virker uforståelige. En god hund – i min optik – er en rolig hund og en god hundeejer taler ikke om/med sin hund – den er der bare…

  1. Enig i at hunde skal være rolige, og for nogle er forstyrrende.
   Men de er sociale dyr, så ikke at tale med dem ville være synd.
   og det nok svært ikke at tale om noget som du holder af, eller er din hobby.
   men selvfølgelig intresseret det ikke alle, derfor er det heler ikke en hjælp for alle.
   Zorro hjælper jo netop mig ved kontakt, og dermed også ved at vi “taler” sammen.

Skriv et svar