Fokus på FOKUS

Fokus

Hvordan kan det være at så mange børn med ADHD og autisme finder ro og fokus til skydning? Hvad er det idrætten kan, som rammer plet i forhold til netop denne målgruppe?

Det og meget andet fortalte projektleder Annegrete Gohr Månsson fra DGI Skydning om på konferencen Idræt for mennesker med autisme og ADHD på Syddansk Universitet d. 24. januar.

Annegrete viste bl.a. denne video, som fint illustrere hvad der sker til skydning. Og der er jo alle de elementer som mange med f.eks. autisme holder af – man er alene om det (eller får vejledning af en rolig, kyndig voksen), der er en synligt, målbar opgave – og ét mål. Og så er høreværn en del af alles udstyr.

Du kan læse mere om projektet her – og jeg er ekstra begejstret, fordi jeg den kommende tid skal være med til at udrulle projektet på Sjælland.

4 thoughts

  1. Vi havde også en helt fantastisk dag, da jeg var med mine søde elever med autisme til skoleskydning sammen med 5. Klasse. En dejlig ro og en helt konkret opgave, hvor de var fuldstændig lige med eleverne fra almendelen. Stort set alle elever kom med de samme forudsætninger. Det lyder spændende, at du skal være med til at udbrede det på Sjælland. Kommer du mon også til Sydhavsøerne i den forbindelse?

  2. Hej

    Interessant læsning. Jeg læser det somom der skulle være en video, men kan ikke finde linket. Gør jeg mon noget galt eller har jeg misforstået?

    Bedste hilsener Didde SANDORFF

    Sendt fra min iPhone

    > Den 06/04/2014 kl. 22.57 skrev Autismetanken : > > >

Skriv et svar