Personlige fortællinger om NLD

Der slynges omkring med bogstaver og diagnoser, som om det var konfetti – men bag bogstaverne og forkortelserne er der mennesker. Mennesker med unikke historier, som fortælles – og historier som vi bør lytte til og læse.

Jack Staugaard har skrevet om sine erfaringer med NLD.

Her er forordet fra den første bog Halvt engel halvt dæmon, som udkom i

“Denne bog handler om hvordan det har været at vokse op med diagnosen Nonverbal Learning Disorder (NLD), om mine og mine nærmestes op og nedture. Den handler om systemets svigt og mangel på forståelse fra omverdenen.

Det er mit håb, at denne bog kan give læseren et unikt indblik i hvordan det er, enten selv at have eller at leve med en pårørende, der har diagnosen. Målet er derfor at kunne hjælpe andre med NLD eller give folk tæt på nogle redskaber og en større forståelse.

Bogen har været en form for selvterapi og et forsøg på at gøre op med mine dæmoner. Forhåbentligt kan jeg komme ud på den anden side som et bedre menneske. Bogen er således fyldt med mine inderste og mest private tanker og giver derfor et hudløst ærligt billede af hvordan jeg har opfattet mit liv med NLD.

Anden del af bogen er skrevet af min mor, Marian Pedersen, der fortæller om hvordan det har været at leve med et barn, der har fået diagnosen NLD.

Tredje del er bilag, breve og skrivelser fra kommunale institutioner. Dette skal underbygge fortællingerne og skildrer, det svigt der efter vores mening har fundet sted fra de kommunale myndigheders side.”

Jack Staugaard har skrevet flere bøger om sit liv med NLD:

Halvt engel, halvt dæmon – et liv med NLD del 1

Knust engel, halv dæmon – et liv med NLD del 2

Engel eller dæmon – et liv med NLD del 3

Engel og dæmon – et liv med NLD del 4

Destruktive engle og frelsende dæmoner – et liv med NLD del 5

Du kan besøge bogens forfatter på Facebook og købe hans bøger blandt andet her.

Hvis du har læst nogen af bøgerne og har lyst til at skrive en omtale til Autismetanken, er du velkommen til at skrive til mig på kathrine@autismetanken.dk.

[Udgivet første gang 23. november 2013. Opdateret juli 2018 – indeholder reklamelinks – hvad er nu det?]

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.