Halvt engel – halvt dæmon

Der er mange diagnoser oppe i tiden. Der slynges omkring med bogstaver som om det var konfetti – men bag bogstaverne og forkortelserne er der mennesker. Mennesker med unikke historier, som fortælles – og historier som vi bør lytte til og læse.

Jeg kan nu fortælle om en endnu bog, der lyder spændende. Jeg har endnu ikke læst den selv, men bringer her forordet.

“Denne bog handler om hvordan det har været at vokse op med diagnosen Nonverbal Learning Disorder (NLD), om mine og mine nærmestes op og nedture. Den handler om systemets svigt og mangel på forståelse fra omverdenen.

Det er mit håb, at denne bog kan give læseren et unikt indblik i hvordan det er, enten selv at have eller at leve med en pårørende, der har diagnosen. Målet er derfor at kunne hjælpe andre med NLD eller give folk tæt på nogle redskaber og en større forståelse.

Bogen har været en form for selvterapi og et forsøg på at gøre op med mine dæmoner. Forhåbentligt kan jeg komme ud på den anden side som et bedre menneske. Bogen er således fyldt med mine inderste og mest private tanker og giver derfor et hudløst ærligt billede af hvordan jeg har opfattet mit liv med NLD.

Anden del af bogen er skrevet af min mor, Marian Pedersen, der fortæller om hvordan det har været at leve med et barn, der har fået diagnosen NLD.

Tredje del er bilag, breve og skrivelser fra kommunale institutioner. Dette skal underbygge fortællingerne og skildrer, det svigt der efter vores mening har fundet sted fra de kommunale myndigheders side.”

Du kan købe Jack Staugaards bog Halvt engel – halvt dæmon her – og så kan du også kigge forbi bogen og dens forfatter på Facebook.

jack

Skriv et svar