Hurtigt ferieoverblik

Den der med at skomagerens børn går i slidte sko eller elektrikerens ledninger hænger ud af væggen – eller at autismekonsulenten glemmer at laver skemaer?

Jep, den er god nok. Det er nemlig gået op for mig, at sommerferien – også for min familie – er lige om hjørnet, og hvordan var det nu med overblik og planlægning?

Det er sådan sporadisk dryppet ind i den almægtige kalenderen, og ungernes skoleferie er også markeret sammen med fødselsdagstur for August og andre aktiviteter – men overblik har jeg faktisk ikke haft.

Det skal jeg have nu! [Og måske du kan have glæde af noget af det samme, hvis du heller ikke liiiige er nået overblikkets fortryllende tinde.]

Hvem er hvor hvornår?

Der er mange måder at lave struktur for ferie på – og det jeg i første omgang har brug for er et overblik over hvem er hvor hvornår?

Til det formål kan man bruge denne skabelon og lave plads til alle familiemedlemmer og fx. bruge farvekoder til de forskellige personer. Det kan også være at alle er sammen, men der skal overblik over hvor I er henne – så kan det også laves i skemaet.

Her er nogle forskellige ferieskabeloner

Skærmbillede 2017-06-07 21.10.25

Word version med eksempel hvor du kan skrive meget tekst i og herefter printe. Jeg har udfyldt den første uge med eksempler på hvordan det kan gøres. Den bliver mere læsevenlig hvis du bruger farver for steder, personer eller andet som går igen. Det kan også være at nogen i familien har brug for flere detaljer ud for deres navn og i forhold til de aktiviteter de skal. Så er der også plads til det. Da det er Word kan du også sætte billeder ind og andre kreative elementer – så jeg synes mest af alt at du skal gøre skabelonen til din egen.

Skærmbillede 2017-06-07 21.09.10

Pdf version klar til print udfyldning i hånden. Her er knap så meget plads til spræl, men den er nem at printe og hurtigt udfylde for at få det famøse overblik. Der er to uger på én side, så du printer bare det antal du har behov for.

Skærmbillede 2017-06-07 21.38.17

Jeg har også lavet ovenstående ugeplan i Canva, som kan printes og udfyldes fra uge til uge.

Skærmbillede 2017-06-07 21.47.45

Gode gamle Boardmaker er også leveringsdygtig i månedsoversigter som ovenstående, og vi har tidligere brugt en skabelon herfra til sommerferieoversigten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.