Hvad er god gammel tid?

I forbindelse med at jeg viste skemaet for vores tur til Rom, var der flere som undrede sig over hvad “god gammel tid” mon dækkede over.

Det er et begreb/udtryk som du ret sikkert kommer til at støde på en del her på Autismetanken.

Jeg spurgte August (lillebror på 7 år uden autisme) hvad det betyder, og han svarede:

God gammel tid er, når man selv kan bestemme hvad man vil lave. Og det er noget rart.

Og sådan har det altid været – lige siden min mor fandt på udtrykket, da Alfred var helt lille.

God gammel tid er det uden plan, men på den rare måde. Det er, når man er, som man helst selv vil være. Det kan være, spil, leg, læsning – hvad som helst. Og det er noget som hører både hverdag og fest til.

Dengang vi brugte Boardmaker* til at lave skema til Alfred, så god gammel tid sådan ud:

*Bordmaker er et meget anvendt piktogramsystem som er godt at bruge i forhold til børn med autisme. Det visuelle i piktogrammerne – og det at der er så mange at vælge imellem gør det muligt at lave et ensartet skema til børnene så de lettere forstår deres hvordan og er forberedte på hvad der skal ske.
Der findes også gratis piktogram programmer som f.eks. Pictoselector som jeg varmt vil anbefale hvis dit barn har brug for visuel forberedelse. Bare Google det, så kommer programmet frem til download.

[Redigeret april 2018. Udgivet første gang 17. februar 2015.]

6 thoughts

  1. Hvor skønt et indlæg 🙂 Forleden dag fandt jeg Martins gamle brik for LEGO land – dét vækker minder 🙂 og enig, PictorSelector kan varmt anbefales OG jeg vil også gerne pege på en gratis app jeg fandt til iPhones forleden dag ‘ASD Tools’ 🙂 ..tak for en evig god blog 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.