Hvem stjæler din glæde?

Den kan godt gøre ondt, sådan en ferie. Især hvis du føler dig omgivet af harmoniske familier, som hygger sig helt uden at gøre en indsats. Helt uden planlægning og sved på panden.

Så sidder du måske og får helt ondt i maven, når du ser deres feriebilleder på de sociale medier. Sådan næsten mavesur.

Du tænker på din egen familie. Din egen ferie. Som er helt anderledes. Både end de andres familie og ferie, men også i forhold til hvad du havde forestillet dig.

Men der er noget du skal vide. Din forestilling om, hvordan det skulle være og din sammenligning med andres ferie, familie, børn, mand og så videre – det stjæler din glæde. Det frarøver dig muligheden for at opdage, at der også er glæde hvor du er.

Når du giver slip på “det gamle manuskript”, som beskriver det almindelige liv, og overgiver dig til det faktiske liv du lever – med de uforudsigelige sving (og midlertidige blokeringer) på vejen, vil du opdage hvor megen glæde der er. Du har blot været blind for den før.

Så hop af nettet. Drop sammenligningen. Vend det døve øre til stemmerne der siger “burde“. Lyt til dine børn i stedet. Se hvad der glæder dem. Tag del i glæden. Snak med din mand. Kys! Sig pyt!

[Udgivet første gang 26. juli 2017. Opdateret juli 2018.]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.