Idræt for børn med særlige behov – en håndbog

Jeg siger det som det er – jeg er stolt! Håndbogen som jeg har været med til at skrive, markerer ikke kun afslutningen på min tid i DGI, men den samler også op på alle de spændende tiltag og projekter, som jeg var med til, mens jeg arbejdede der.

Den er praktisk, idealistisk og konkret. Den er vejledende, inspirerende og let at gå til. Den er til dig som arbejder med børn og idræt. Med autisme, ADHD og bevægelse. Foreningsliv. Den kan gives til en frustreret træner. Den kan give en forståelse for, hvorfor nogle børn ikke bare lige gør som der bliver sagt – men hvordan du (måske) får dem til at lytte. Den giver en kort intro til autisme og ADHD, introducerer de 10 H’er, kommer med forslag til forskellige organiseringsformer og samarbejdsrelationer, der bakker op om øget idrætsdeltagelse. Der er opskrifter på lege, som kan tilpasses børnegruppen – og der er dejlige billeder, som det der pryder forsiden. Med andre ord – du bliver både gladere og forhåbentlig klogere af at læse den.

Håndbogen minder mig om, hvor glad jeg har været for det gode samarbejde med Merete og de mange stærke kræfter som den bygger på. Den minder mig om, dengang Alfred i tidernes morgen startede til springgymnastik i Salto City og det hele begyndte.

Klik på billedet for at downloade Idræt for børn med særlige behov – en håndbog – eller hop ind på www.dgi.dk/inklusion, hvis du vil se mere om, hvilke projekter der arbejdes med nu og hvilke ressourcer der er tilgængelige.

[Redigeret april 2018. Udgivet første gang 9. august 2017.]

One thought

  1. Super fedt👍 God grund til at være stolt – glæder mig til at læse den. Som gammel dgi’er har det været med blandede følelser at komme med et barn med særlige behov.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.