Læs altid kontrakten først

20120921-210241.jpg

Der forhandles. For når Alfred ikke vil noget, ikke kan overskue noget, så holder han fast. Klippefast!
Men han kan forhandle, og jeg synes han er sej! Sej fordi han ikke forhandler for at få mere til sig selv, men for finde en løsning. Og når jeg nu ikke ville (kunne) imødekomme hans ønske om en stor Lego ting, så er film med papa et godt kompromis – med popcorn til.
Jeg skulle skrive kontrakten. Så ville han selv læse den. Det skal man altid, før man skriver under. Det glemte Shrek!, forklarede Alfred før han læste, godkendte og underskrev.
Mikkel har også skrevet under. Og måske har vi nu endnu et godt værktøj i kassen. En kløgtig forhandler har vi helt sikkert.

Hvorfor han ikke vil til fødselsdag vides ikke. Og hvorfor vi synes han skal er nok lige så enkelt og svært at forklare. Fordi han skal? Fordi det er noget man gør? Fordi det er socialtræning og vigtigt at give drengene fælles oplevelser i klassen? Fordi de andre forældre er søde? Lidt af det hele – og så fordi jeg kunne mærke, at hans modstand ikke er så dyb, at han slet ikke vil. For så havde han ikke skrevet under. Punktum!

3 thoughts

  1. Rimelig cool gået af både dig og Alfred. I virkeligheden handler meget af livet jo om forhandlinger. Med sig selv eller med andre. For man kan aldrig få alt hvad man vil og så må man give-og-tage. For vores børn er forhandlingerne måske påfaldende explicitte, men jeg tror det er en god måde at håndtere konfliktende interesser på ved at synliggøre det og finde en løsning der virker for alle. Bertil er også en fremragende forhandler 🙂

Skriv et svar