Lørdagslinks

Der er masser af gode sager til dig i denne uges lørdagslinks. Nogle ting har jeg allerede delt på Facebook, fordi jeg ikke kunne vente – men de kommer også med her, fordi de bestemt tåler en gentagelse.

Jeg har efterlyst hvad I gør for at få energi, for jeg har sgu været lidt langsom den seneste tid. Flere af jer nævnte løb, som noget I også dyrker – og jeg træner jo til det her. Men jeg skal også være med 2. april, når der skal løbes for mennesker med autisme. Jeg håber, mange af jer også vil være med. Læs hvordan du engagerer dig – om det er i løbesko eller økonomisk (eller begge dele). Der er planlagt en 5 km rute med start fra Kulturhuset Islands Brygge kl. 13, hvis du er i nærheden af København. Send en mail til Kari senest 12. marts, hvis du vil løbe med – karingrid@yahoo.com

Og så er der jo bedsteforældreaften på Amager på tirsdag d. 25. februar!

Men nu til links!

Nye bøger fra Autistic Advocacy Network – så du kan fejre den nye identitet!

Og snart kommer John Elder Robison med en ny – jubii!

En seriøs omgang om det med krop, handicap og hvordan vi taler om det. Jeg synes, emnet er super interessant og tankevækkende, så hvis du har læsestof om emnet, send det endelig til kathrine@autismetanken.dk

En dag sad jeg sammen med nogle medstuderende, og jeg skulle til at fortælle en sjov anekdote, så jeg startede ud med “og engang, efter et af mine selvmordsforsøg…”. Den formulering studsede de lidt over. Men næsten hver gang jeg tale om min sygdom taler jeg letsindigt om det, og med en stor portion humor. Er det fordi det i virkeligheden var en let og sorgfri periode? Er det fordi jeg er et overfladisk menneske der ikke forstår alvoren i situationen? Selvfølgelig ikke, jeg må bare spørge mig selv, hvad er alternativet?

Jeg har linket til hende før, men hun skriver også godt – klik og læs resten.

Jeg kunne godt tænke mig at se denne film… men de har brug for støtte for at kunne begynde optagelserne.

Mere fra kunstverdenen.

12 gode råd fra søskende til deres klassekammerater (og tilmeld dig bloggen, når du er derinde. Der kommer super gode indlæg fra Søskendekursus).

Hvad er det vi vil lære vores (autistiske) børn? Idealer eller virkelighed…

Denne nyhed (som ikke er så ny, men der er gode udtalelser i indslaget, så se det nu bare) – gjorde mig glad!

Hørt-hørt!
“Kommunerne skal passe på, at de ikke reducerer specialskolerne til pasningstilbud. Alle børn har ret til undervisning, og disse elever skal ikke kun undervises i skolefag. De har et stort behov for at udvikle sociale og personlige kompetencer, så de kan begå sig i den verden, de lever i, ikke bare nu, men også som voksne”, siger Susan Tetler som er professor i specialpædagogik. Læs hele artiklen.

hjernen
Totalt tyvstjålet fra internettet (jeg beklager) men det er svært at modstå billeder af hjernen.

Skriv et svar