Mors lille hjælper – og et egern!

20120602-223833.jpg

Hurra for nymodens teknologi, når man er kommet hjemmefra uden skema eller plan. Min iPhones indbyggede to-do liste reddede min tur i Tivoli med Alfred forleden. For én ting er at aftale hjemmefra, at vi efter den sidste omgang Sommertons skulle i Tivoli og prøve to ting (Radiobilerne og Odins Ekspressen), så have en hot dog (de økologiske, mor!) og en is og så hjem; noget andet er at følge planen, når man er kommet ind i det forjættede land.
Men her kom listen til sin ret for en læselysten gut som Fredo – for han kunne se, hvad vi skulle. Så han var forsikret om, at alle ønsker blev indfriet. Han kunne se rækkefølgen – så vi ikke skulle springe fra det ene til det andet (og så han fik noget mad først). Og så kunne han ikke mindst krydse af, når vi havde afsluttet et punkt.

20120602-232658.jpg
Og ja, det gik rigtig godt – og jeg vil varmt anbefale den mobile løsning, men der er som mange af jer jo ved ingen skudsikre planer. For efter Odins Ekspressen vil Alfred have en tur mere – vi har jo købt 10 billetter. Og det giver ikke mening for ham at vi har brugt dem. Han skriger! Ikke så fedt, vel… Ikke så rart… Slet ikke for Alfred.
Og her jeg smider en god gammel traver på banen – distraktion. Eller som jeg kalder det – inspireret af en ADHD gruppe på Facebook – Se, der er et egern! For i stedet for at gå ind i hvor vidt vi skal have en tur mere eller holde på hvad planen siger, spørger jeg ham hvor mange kugler han vil have i sin is. Og han stopper med at skrige af mig og svarer roligt – fem!
Så han får en gigantisk is, spiser lidt mens vi nyder springvandet.
På vejen hjem sender vi fotos til hans blog fra akvariet – som blev føjet til planen undervejs. Og så danser vi til Distortion musik på vej til bussen hånd i hånd. Og jeg er så glad for og stolt af min Alfredo – fordi han overvandt sig selv og klarede det hele.

Så selvom det er helt centralt at være forberedt til tænderne, så er det endnu vigtigere at være fleksibel, fordi Alfred ikke altid kan være det.

20120602-233205.jpg

3 thoughts

Skriv et svar