Når en forklaring presser sig på


Det har været forbundet med op- og nedture for Alfred, da han havde en Youtubekanal med lillebror August. De startede ellers op med stort overskud, sjove videoer og masser på hjerte. Men så kom presset. Mest indefra – men der føles det ofte også stærkest for Alfred. Forventninger til egen præstation. Forestillingen om andres forventning. Meget på spil – hvor det ikke er nok som voksen blot at slå det hen og sige at det ikke betyder noget. For det gør det. For ham og for dem.

Det er længe siden kanalen har været aktiv (og jeg linket heller ikke til den, for den er lukket). Alligevel har Alfred ønsket at lave denne video, som jeg skulle dele.


Da han var færdig var han 10 kilo lettere, sagde han. Derfor var det vigtigt. At få det sagt og få det ud til jer.

Jeg tænker at noget lignende kan være på spil hos mange børn, unge og voksne med autisme. At noget kan nage. Forstyrre sindets system. Hænge og flagre, så det skygger for nye ideer og muligheder. Derfor er det vigtigt at vi omkring dem lytter og forstår vigtigheden af at få ryddet op i den mentale forstyrrelse. At få sagt hvad der skal siges, eller skrevet hvad der skal skrives. Ellers vil det lægge bånd på vigtig energi og på sigt høre at der er mindre overskud til nye eventyr. Og dem vil jeg altså nødigt gå glip af – for selvom jeg ikke ved hvad der kommer, så ved jeg, at jeg meget gerne vil være ved hans side.

One thought

  1. Hold da op, hvor er du stærk og modig, Alfred! Og hvor er jeg glad for at høre, at du blev 10 kg lettere! Sikke en vægt at bære rundt på! Og hvis man laver noget, der engang gjorde en glad, men ender med at gøre en mega stresset, så lyder det som en vildt god ide at stoppe. Sej beslutning! High five fra mig, som er mor til en pige med Aspergers 😊

Skriv et svar