Nu giver Facebook mening

Jeg indrømmer gerne at bruge en hel del tid på Facebook. Men det er længe siden, at et klik derinde har givet så meget mening som nu- for et klik kan være en stemme på et vigtigt projekt, som vil kunne hjælpe mange familier med autisme. Du kan også stemme – og det håber jeg du vil.

Projektet hedder Madglad og handler om autisme og spiseforstyrrelser – to livsindgribende elementer som alt for ofte går hånd i hånd. Autismen giver for rigtigt mange også sanseforstyrrelser – og når det gælder mad er der mange sanser på spil. For ikke at glemme hele det sociale spil omkring en spisesituation. Hvem sagde bordskik? Larm? Mennesker? Gå væk!

Landsforeningen Autismes projekt skal udvikle en madmanual/kogebog for børn og unge med autisme, der sikrer at opskifterne i bogen kan imødekomme de særlige behov og hensyn, der skal tages, når det gælder mennesker med autisme. Desuden skal den indeholde gode råd og madpædagogik, således at det kan blive lettere at introducere nye madvarer i det daglige. Den skal give information om sanseforstyrrelser, således at opskrifterne tager højde for de specifikke udfordringer med lugte-, føle-, smags-, syns- og høresansen og unikke kombinationer af disse.
Forud for bogen skal problematikkerne kortlægges, så vi kan få et overblik over hvilke madvarer/grupper, der er mest problematiske, samt hvilke sansemæssige vanskeligheder er de mest udtalte. Dette gøres gennem en medlemsundersøgelse, hvor forældre og børn, unge og voksne med autisme, spørges til råds om deres eller deres børns madvaner og mulige løsninger. På den måde kan det lykkes at skabe et solidt fundament for udviklingen af manualen og give forældre til børn og unge med autisme mulighed for at imødekomme deres barns handicap.

Jeg har tidligere skrevet om Alfreds forhold til mad, og det er egentlig kun toppen af isbjerget. For jeg tror hans sanser – lige som så meget andet – er anderledes end mine. Jeg kan se, hvordan nogle lugte påvirker ham fysisk; hvordan noget er umuligt for ham at spise. Så der er brug for sådan en manual-kogebog. Jeg vil i hvert fald gerne deltage i undersøgelsen – og købe bogen bagefter. Hit med den!

Så det er ikke fordi jeg har noget imod Tullebo Kattehjem, Nyreforeningen eller Fairdog – jeg hepper bare så meget på Landsforeningen Autisme og Madglad. Så hep ind på Facebook og stem! Del dette indlæg – syng fra klokketårnet – nu!

Og fordi det er på Facebook, kan du jo kun stemme, hvis du har en profil. Men nu har du en god grund til at oprette en profil, ik?

2 thoughts

  1. Har stemt : )

    Kender du til nogle gode apps til iPhone og iPad målrettet autisme? Jeg har en app jeg er glad for der hedder visuoTimer – det er en time-timer der altid lige er ved hånden.

Skriv et svar