Om at føle sig som en del af noget

Hvad vil det sige at føle sig som en del af noget? Føle at man har en betydning – at man har en plads?

I går så jeg helt tydeligt, hvordan Alfred føler, at han har en plads på Skolen i Peter Vedelsgade.

“Mor – der er sket noget helt fantastisk! Det har betydning for resten af skoleåret! Jeg er blevet elevrådsrepræsentant for klassen!” fortalte han med strålende øjne og det stolteste, gladeste smil, da jeg hentede ham i går. Der blev også spjættet og flappet lidt, så der er ingen tvivl om nyhedens og glædens størrelse.

Og da vi på vejen hjem snakkede mere om, hvad det vil sige at være med i elevrådet, kunne jeg høre, at han virkelig havde gjort sig nogle tanker om det. Når man er med i elevrådet, skal man være med til at foreslå ting, som er godt for hele skolen. Han gik så glad ved siden af mig og fortalte, at de skulle have det første møde i næste uge. Han fortalte om, hvordan hans lærere havde spurgt om han havde lyst til at være repræsentant for klassen, og at han havde svaret: “Ja, selvfølgelig!” Og jeg tænkte på alle de gange, hvor hans standard svar ville have været “Nej tak, det er ikke noget for mig”, hvis han blev tilbudt noget nyt. Blot fordi han ikke kunne overskue det.

Men han føler sig som en del af skolen og det er i høj grad, fordi det er en skole, som byder ham velkommen, som den han er. Fordi der tages hensyn, fordi der er forståelse, fordi de bare er så kompetente, søde og dejlige – så har Alfred mod på at sige ja tak til noget helt nyt. Det er så vigtigt, at børn uanset diagnose – og os voksne for den sags skyld – får mulighed for at være en del af noget. I det omfang vi magter, skal vi deltage i fællesskaber – og fællesskaber skal åbne op. Vi skal søge indflydelse og medbestemmelse, vi skal engagere os og bidrage.

“Hvad tror du August siger, når jeg fortæller ham den store nyhed? Tror du ikke han bliver stolt?” ville Alfred vide – og det blev August selvfølgelig. Der blev også taget billede til hans egen hjemmeside.

20130904-114207.jpg
I går var en god dag.

3 thoughts

  1. Hi Alfred, well done to you! Wow being selected to be a school council member is pretty important. I am sure you will do great.

Skriv et svar