Om Autismetanken

Da jeg blev mor til Alfred, havde jeg en klar forestilling om hvordan vores familieliv ville blive. Hvordan han skulle opdrages. Hvilken slags mor jeg ville være. Hvordan livet skulle være. Men som for så mange andre, blev det ikke som jeg havde forestillet mig.

Alfred er ganske rigtigt noget helt særligt. Han er nemlig autist og har diagnosen Aspergers syndrom (og ADHD). Det har haft enorm indflydelse på vores liv som familie og på mine tanker som mor. August er også noget ganske særligt, selvom han ingen diagnose har. Der skal tages hensyn til begge drenges behov – og det kan være noget af en mundfuld, for jeg vil gerne gøre det godt.

At leve med autisme i familien er en lang rejse med op og nedture. Og hvor jeg før havde et tydeligere billede af, hvordan vejen mod fremtiden ville se ud, er den nu mere sløret og ukendt.

Jeg har lavet Autismetanken for at dele mine erfaringer som mor til to (helt fantastiske) drenge. En med og en uden autisme. Jeg vil dele mine tanker, tips og forhåbentlig gøre en forskel for dig, der måske er i samme situation.

På vores familieblog – The life of us – har jeg også skrevet om autisme og hvordan det påvirker vores hverdag. Du finder det meste her.