Om Autismetanken

Da jeg blev mor til Alfred i 2004, havde jeg en klar forestilling om hvordan vores familieliv ville blive. Hvordan han skulle opdrages. Hvilken slags mor jeg ville være. Hvordan livet skulle være. Men som for så mange andre, blev det ikke som jeg havde forestillet mig.

Alfred er ganske rigtigt noget helt særligt. Han er nemlig autist og har diagnosen Aspergers syndrom (og ADHD). Det har haft enorm indflydelse på vores liv som familie og på mine tanker som mor. August er også noget ganske særligt, selvom han ingen diagnose har. Der skal tages hensyn til begge drenges behov – og det kan være noget af en mundfuld, for jeg vil gerne gøre det godt.

At leve med autisme i familien er en lang rejse med op og nedture. Og hvor jeg før havde et tydeligere billede af, hvordan vejen mod fremtiden ville se ud, er den nu mere sløret og ukendt. Som at gå i tåge.

Til at begynde med bloggede jeg om familieliv og hverdag, men i takt med at flere begyndte at følge med i mine skriverier om det autistiske familieliv blev Autismetanken til.

Jeg skriver fra et personligt, men også et fagligt perspektiv, da jeg med tiden har tilegnet mig en stor viden og et indblik, som jeg blandt andet også gør brug af i mit arbejde som psykologisk konsulent hos Molis.

Tidligere har jeg blandt andet arbejdet i DGI Inklusion med projekter for børn med særlige behov. Jeg er aktiv i Landsforeningen Autisme og næstformand i A-Team (en forening med fokus på løb og aktiviteter for familier med autisme og ADHD). Jeg har blandt andet en cand.mag. i dansk i bagagen – og er født og opvokset i Frederiksværk.

Du er velkommen til at kontakte mig via nedenstående formular eller på mail kathrine@autismetanken.dk

Tak fordi du læser med!

Mange hilsner Kathrine