Om Autismetanken

Da jeg blev mor til Alfred i 2004, havde jeg en klar forestilling om, hvordan vores familieliv ville blive. Hvordan vores søn skulle opdrages. Hvilken slags mor jeg ville være. Hvordan livet skulle være. Men som for så mange andre, blev det ikke som jeg havde forestillet mig. Det blev noget andet.

Alfred er ganske rigtigt noget helt særligt. Han er nemlig autist og har diagnosen Aspergers syndrom (og ADHD). Den fik han da han var omkring 3 år gammel. Det har haft enorm indflydelse på vores liv som familie og på mine tanker som mor.

August, som kom til verden i 2007, er også noget ganske særligt, selvom han ingen diagnose har. Der skal tages hensyn til begge drenges behov – og det kan være noget af en mundfuld, for jeg vil gerne gøre det godt.

At leve med autisme i familien er en lang rejse med op- og nedture. Og hvor jeg før havde et tydeligere billede af, hvordan vejen mod fremtiden ville se ud, er den nu mere sløret og ukendt. Som at gå i tåge. Men jeg går heldigvis hånd i hånd med min mand, Mikkel.

Til at begynde med bloggede jeg om familieliv og hverdag på en mere privat familieblog, men i takt med at flere begyndte at følge med i mine skriverier om det autistiske familieliv blev Autismetanken til.

Jeg skriver fra et personligt, men også et fagligt perspektiv, da jeg med tiden har tilegnet mig en stor viden og et indblik, som jeg blandt andet også gør brug af i mit arbejde som psykologisk konsulent hos Molis.

Kernen i Autismetanken er viden. Der er min personlige viden og erfaring, og så er der den faglige viden, som jeg også synes er vigtig at dele. Samtidig ser jeg Autismetanken som inspirationskilde og et sted, hvor håbet kan spire. Det er også derfor jeg i 2018 har lanceret Autismetankens Guldklub.

Jeg giver også plads til andre stemmer end min egen her på siden og sætter især pris på de autistiske gæsteindlæg, jeg også kan byde på.

Min vej til at beskæftige mig med autisme er gået gennem en cand.mag. i dansk, via forskellige kommunikationsjobs over projektarbejde i DGI Inklusion med fokus på børn med særlige behov – sideløbende med at jeg har dykket længere og længere ned i autismens fascinerende verden.

Jeg har også fornøjelsen og æren af at være næstformand i A-Team (en forening med fokus på løb og aktiviteter for familier med autisme og ADHD) og så er jeg medforfatter til Idræt for børn med særlige behov – en håndbog, som DGI har lavet.

Tak fordi du læser med!

Mange hilsner Kathrine