Omtale af Gode naturoplevelser for børn med autisme og særligt sensitive børn

Gode naturoplevelser
Gode naturoplevelser for børn med autisme og særligt sensitive børn af Thomas Neumann

I har lagt mærke til det, ik’? Foråret som langsomt kommer piblende. Knopper som bliver tykkere – og noget grønt hist og pist. Og så er der lyset – velkommen tilbage!

Thomas Neumanns bog er ikke en forårs bog. Det er en året rundt bog. Den er simpelthen fyldt med så mange gode tips og tricks. Det er tydeligt, at Thomas ikke kun ved hvad han taler om i forhold til naturen, men også kender til de udfordringer du kan have med børn med autisme og særligt sensitive børn, når du bevæger dig udendørs. Han har nemlig den kompetente baggrund som naturvejleder – og far til en pige med autisme.

Bogen er både velegnet som familiebog, men vil også være fin faglig inspiration, hvis du arbejder med børn til daglig – og her mener jeg alle slags børn. For det der virker godt til de autistiske børn, virker som regel også godt til alle de andre. Der er inspiration til ting du kan lave på stranden, i skoven, med en kniv, med bær, hvordan du bygger en hule, får glæde af en lup og så meget andet spændende.

Det at tænke en konkret aktivitet ind i ‘en tur i skoven’ kan også være med til at gøre det mere konkret. Der er et formål med turen. Noget I kan forberede hjemmefra. Noget I kan tale om når I kommer hjem. Bogen kan give inspiration til jeres turs formål.

Det kan godt være at bogen er skrevet med henblik på børn med autisme – men jeg synes den inspirerer til at hele familien (som måske ikke har den store naturerfaring – eller måske bare altid tager det samme sted hen) til at komme ud og opleve noget nyt – sammen.

Den er lidt som en god kogebog, som inspirerer dig til selv at lege med opskrifterne.

Fin detalje
Bogen er indbydende med masser af dejlige billeder – og så har hvert kapitel til sidst både et PlusPlus og et SanseOBS. PlusPlus beskriver hvilke færdigheder, der læres ved aktiviteten og SanseOBS er de særlige sansemæssige ting, du skal være opmærksom på i forhold til barnet. Det er sådan en fin detalje – og så kan jeg enormt godt li’ alle de gode formuleringer. Som f.eks. ‘Udelokning’ – altså hvordan du får lokket børnene med udenfor, og at der er en opskrift på et ‘dødskabinet’. Men hvad det er må du selv læse dig frem til.

Nå jo … og så har Kirsten Callesen fra Psykologisk Ressource Center skrevet forord til bogen.

Læs interview med Thomas på MAMA.dk her.

[Indeholder reklamelink. Udgivet første gang 29. marts 2015. Redigeret juli 2019.]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.