Opvarmning til Skivekonferencen 2013

 

Kulturcenter limfjord
Kulturcenter Limfjord – Skivekonferencen 2013

På fredag. Det er allerede på fredag, at jeg tager til det jyske for at deltage i Skivekonferencen 2013.

Jeg ser især frem til at opleve Bo Hejlskov Elvén – hele to gange. Først til en foredrag med overskriften ‘Magt kontra selvbestemmelse og delagtighed og senere til et tema om stress og belastning.

Men der er mange andre gode ting på programmet – bl.a. ser jeg frem til Felix Peter Munch’s workshop om Informatør, et uddannelsesforløb for autistiske mennesker. Jeg har tidligere været heldig at kunne bringe tekster skrevet af deltagere i uddannelsesforløbet. Dem kan du læse her og her.

Jeg ser også frem til at høre om autisme og kultur, når Sif Schmidt Stewart-Ferrer anskuer det antropologisk, sociologisk og filosofisk.

Der er med andre ord lagt op til to intense dage på Kulturcenter Limfjord (hvor jeg har lånt billedet), som jeg selvfølgelig vil skrive mere om. En konference er meget mere end foredrag og workshops. Det er mennesker, møder – og mad. Jeg regner med mentalt at blive ret bombet, så det er faktisk rart at have en lang tur hjem til at fordøje det hele på.

Der er dog lige en tekst, som man ikke kan dele for mange gange, nemlig Mr. Bo Hejlskov Elvén’s Kom godt ud af det. Hent den her og del den med nogen, som trænger til at blive klogere – om det så er dig selv, en lærer, et familiemedlem eller naboen.

4 thoughts

  1. Ej hvor skønt at du skal til Skivekonferencen. Håber du får mange gode input, og at vi andre får glæde af nogle af dem her på bloggen 🙂 god tur.

  2. Ajjjj hvor godt du skal derop. Jeg ville give en brækket arm for at være med! Bo Hejlskov – hele to gange. Glæd dig. Jeg var til hans temaaften i Center for Autisme forleden. Hvilken kompetent og virkelig vigtig stemme omkring bl.a. problemadfærd. Jeg har straks givet hans kontaktdata til den lukkede psykiatriske afdeling hvor min datter er strandet på 11 måned, ak ja. Afdelingen kendte ikke til ham! Med ham som sparring så er der håb om at de kan finde en vej fra tvang og bæltefiksering til reel behandling. Håbet er lysegrønt.

    1. Der er bestemt fyrtårne i autismeverdenen og jeg anser også ham for at være sådan et. Godt du deler din viden – selvom det til tider er rystende at forældre skal ‘undervise’ fagfolk.
      Håber det kommer til at gå godt med din datter.
      /Kathrine

Skriv et svar