Pokémon GO amok

img_3329

Det har knap nok uger på bagen og allerede er der skrevet spalte op og ned om spillet, der fik helvede til at fryse over, gav ugen en ekstra torsdag og slog porno af internet-pinden. Hvad taler jeg om? Pokémon Go, naturligvis! Hvis du slet ikke ved noget om Pokémon og tænker – jamen, hvor skal vi starte? Så har Politiken lavet en quick guide her.

Da jeg forleden efterspurgte erfaringer på Autismetankens Facebookside, meldte mange tilbage, at børn og unge, som ellers ikke kunne se meningen i at bevæge sig udenfor, pludselig havde set lyset – og ikke mindst fundet lysten til at komme ud. Hvor fantastisk! Hvor mange kilometer er der ikke blevet gået? Hvor meget frisk luft er indåndet? Hvor mange Pokémons er blevet fanget? Men ikke mindst – nu var der en anledning til at komme ud. Noget som gav mening. Noget der var værd at tale med andre om. Et fælles tredje! Og mon ikke der er en autist eller to, som har enorm viden om Pokémon, der pludselig bliver interessant for alle de uindviede, som netop er begyndt at spille?

19. juli bragte Nyhederne denne historie, om hvordan spillet havde hjulpet en ung mand og det bekræfter blot alt det som sådan et spil kan. Skabe motivation, give nye udfordringer og deraf følelsen af mestring.

August var hurtig til at ville spille – og han og Mikkel har været på et par ture allerede. Alfred afviste det først, men i dag – på vej til fritten – sagde han ok – og så var vi i gang. Smilet da han fangede den første var ikke til at tage fejl af. Og han ved oceaner af facts og finurligheder om Pokémon, så der er basis for god gammel tid på tur i fremtiden. Han talte også allerede om at det var noget han kunne gøre med vennerne. Skønt, ik’?

img_3330

Som vand på min ‘computerspil er ikke så farlige som nogle går og tror’, læste jeg dette debatindlæg, som jeg også varmt vil anbefale. Det er fra Information og hedder: Stop sygeliggørelsen af computerspilglade unge. Der er fx en masse gode bivirkninger af at spille – det oplevede vi med Minecraft, som jeg skrev om her.

Det er selvfølgelig vigtigt at I ser jer for i trafikken, når nu Pokémon GO er argumented reality og giver lyst til at have snuden i mobilen for at få det hele med, (sagde moren). Og der er naturligvis bivirkninger ved alt…

pokemonsjov
Tak, internet for sjove billeder.

 

 

Jeg har samlet lidt artikler om Pokemon og autisme:

Her er et fint blogindlæg skrevet af en autistisk kvinde, om hvordan Pikachu har hjulpet hende med at acceptere, at hun er autistisk.

Og hvis I lige skal have reglerne omkring hvor man må bevæge sig hen, så har Bolius lavet en overskuelig artikel her: Sådan er reglerne for boligområder.

Jeg skal dog lige have en alvorssnak med vores kat, for hvordan kan den overse sådan en Rattata lige midt i gangen?

img_3331

 

Skriv et svar