Ret godt for noget

20120426-225012.jpg

Åh, jeg er så glad – for Alfred havde endnu en god omgang sommeretons.

Mens han var inde og springe rundt og lavede kolbøtte i luften(!) kunne jeg jo se ham i forhold til de andre børn. Og nu kender jeg jo min lille Fredo. Kan se på hans spjæt og spræl hvor meget overskud der er tilbage. Kan se på hans flappende hænder, hvordan humøret er.
Og jeg lagde mærke til nogle ‘fordele’, som gavnede Alfred i dag. Adfærd som (også) hænger sammen med hans autisme.

Alfred:

– Løber ikke med gruppen af vilde unger, men følger træneren.

– Spørger træneren, hvis han ikke ved hvad han skal i stedet for at rende rundt.

– Holder sin plads i køen og venter på tur.

– Holder timen ud, fordi der ventet en slush-ice bagefter til belønning.

– Flapper af begejstring

Men der er også elementer som volder ham mere besvær.

Alfred:

– Har ofte brug for en-til-en besked.

– Har svært ved at stå tæt på de andre i køen.

– Bliver generet af larmen og får hovedpine.

– Flapper af stress.

Men det er jo ikke kun Alfred, som ikke altid kan læse signaler og kropssprog. De andre børn kan ikke se, at de står for tæt på – selvom han knurrer og sender vrede blikke. Så han bærer over med dem og vinker til Alma.

Som han sagde forleden – Mor, efter jeg er startet til sommertons er mit liv li’som forbedret!

Og så fandt jeg en folder for noget med inklusion, idræt og sådan. Det hedder Playon – og jeg vender tilbage, når jeg ved mere.

20120426-225358.jpg

Skriv et svar