Se webinar om meditation, stress og autisme

Stress og angst er autismens skyggeside. Det hører jeg igen og igen – især fra forældre til autistiske børn som Alfred. Han er selv plaget i perioder og jeg ved at hans hjerne ofte ‘driller’ ham. Det er som om hjernens ledninger er ekstra modtagelige for stress og forstyrrelser.

Så var det at jeg så denne video (som er det webinar jeg skrev om i sidste uge).

Se videoen til ende. Og hvis du ikke kan se videoen direkte i indlægget her, kan du bruge dette link – http://www.youtube.com/watch?v=JhK6PVp2AjI&feature=share

Bær over med den amerikanske forkærlighed for titler og hvor de lærdes tekster er publiceret. Lyt til budskabet. Hør fortællingerne. Og overvej så, om Trancendental Meditation (TM) kunne være noget for jeres familie.

Jeg mediterer ikke selv, men min kære faster gør. Efter at have set videoen er meditation bestemt rykket op på listen over ting jeg gerne vil lære sammen med Alfred – især fordi der bliver lagt vægt på, at det er en teknik. Det er ikke en behandling. Det handler ikke om at kurere autisme – det handler om at skabe ro i sindet. Ro er godt – især når man har en hjerne med ekstra meget aktivitet, som Alfred har.

Eksperterne som udtaler sig i webinaret kendte jeg ikke noget til i forvejen – ikke at det er af betydning. Men som en ekstra service til dig, min kære læser, så har jeg fundet dem til dig, hvis du vil dykke kildekritisk til værks.

Norman RosenthalDavid BlackWilliam R. StixrudSarina Grosswald

Webinaret er støttet af The Joey Lowenstein Foundation, David Lynch Foundation og CAAT.

Hvis du efter videoen, har fået blod på tanden og bare vil i gang med at lære teknikken, så kan du læse mere her. Og ja – det koster penge at lære. Som så meget andet i denne verden er det ikke gratis – men måske det faktisk er pengene værd?

3 thoughts

  1. Det var godt nok inspirerende ,det vil jeg undersøge noget mere om og evt. lære sammen med min søn, tak for informationen om dette.

  2. Jeg kender ikke TM, men har brugt mindfulness meditationer til min søn med ADHD/Autisme siden han var 5 år (nærmer sig de 7 år nu). Det startede med terapi/mindfulness ved psykolog i 1½ år, og vi slutter altid dagen med mindfulness.

    Han har ikke været på medicin, selvom han kan have det endog meget svært i perioder (ADHDen er i den svære kategori). Terapien og det at lære mindfulness koster en del, og det kræver meget tid og energi, men det giver også familien mere end hvad der kan gøres op i penge.

Skriv et svar