Skive tur/retur

20131112-141714.jpg

Fra flyet forsvinder horisonten og flyder ud. Hvad er himmel? Hvad er hav?
Huse, byer, marker, skove laver nye mønstre – og det er som at se skoven fuld af træer – sådan set fra oven.

Og jeg tænker på hvordan perspektiv er så vigtigt – hvor og hvordan du ser det hele. Fra luften er det ellers store så ganske småt – det triste bliver del af et større mønster – et hele som skaber landet.

Jeg ser ingen grænser af gode grunde. Men det er en god øvelse – sådan at se det hele oppefra. Det er ikke altid du kan gøre det fra et fly – men grebet er det samme. Tag en mental flyvetur og få perspektivet justeret. Det er langt til horisonten – og over skyerne er himlen som bekendt blå.

Og således løftet til højere luftlag ankom jeg til Skivekonferencen tidligt fredag morgen. Der er noget særligt ved at tage afsted til konference – og som når man køber fast ejendom handler det om beliggenhed-beliggenhed-beliggenhed. Det at være væk fra de hjemlige udfordringer frigør nemlig plads til at tage nye indtryk ind. Og dem var der masser af i Skive.

Turen hjem foregik med tog som også har sine fordele, selvom det kunne lyde som en ulempe. Turen tog nemlig lang tid. Ingen hastværk, bare et rumlende tog gennem landet. Men stillezonen er en fordel. Især efter to dage med intensiv talen. Der var ingen horisont, bare efterårsmørkt landskab med enkelte lygter hist og her.

Men selv en togtur gennem det mørke Jylland er en oplevelse. Den har nemlig et formål – at bringe en hjem. Og sådanne perioder skal vi alle igennem. Overgange. Rejsen husker vi måske ikke, for fokus er på målet. At komme det sted hen, hvor vi hører hjemme.

2 thoughts

Skriv et svar