Søvnbriller – de sidste testere

Jeg kan godt li’ at afslutte ting før nytår. Derfor er det også rart at kunne bringe de sidste anmeldelser af søvnbrillerne fra MelaMedic før vi går ind i 2015. Ikke at det gør den store forskel om det er i 14 eller 15, men det føles bare rart. Så derfor giver jeg nu ordet til de sidste testere (eller rettere deres mødre).
Du kan læse de tidligere anmeldelser af søvnbrillerne her – og ellers se mere på www.melamedic.dk. Søvnbrillerne kan også købes i Spektrumshop.
søvnbriller MelaMedic
Søvnbrille fra MelaMedic
May-Britt skriver her om sønnen Mikkels erfaringer:
“Jeg skal prøve at forklare lidt om vores forsøg.
Forberedelse, forberedelse, læsning af manual og belønningsskema lavet, mere forberedelse… Så gik vi i gang.
Egentlig top motiveret dreng med gå på mod. Han godtog forklaringen om at vi havde set han brugte lang tid på at falde i søvn og med belønningsskema var han ret klar.

De første 3-4 uger gik det rimeligt, med der var 2 aflastningsophold hvor han ikke var til at overbevise om de skulle med (de hørte i hans optik til hjemme) -derfor ikke en kontinuerlig afprøvning. Det var svært at forklare ham brugen -at han ikke måtte tage dem af undervejs før lyset var slukket, han blev generet af at de duggede og havde svært ved at vænne sig til at der kun var en lille bitte våge lampe på værelset om natten, han er vant til en lidt større lyskilde (med blåligt lys) som vi jo så fjernede. Derudover er han i en pree-teen udvikling som jeg ikke helt kan afgøre hvad betyder for uro og søvnmønster.

Der er ritualer der popper frem og der er i forbindelse med det at gå i seng og lægge sig til at sove mønstre jeg har mistanke om, men som jeg ikke kan få hverken be eller afkræftet af ham (noget med at stå op og tisse 3 gange og at kl. er mere end 22 når han falder til ro)
Vi har faktisk brugt dem i en perioden på omkring 3 -4 md. uden reelt at kunne afgive nogle konkrete testresultater på grund af den manglende kontinuitet -netop på baggrund at ovenstående problemstillinger.
Jeg må sande, at det at lære en autist at bruge en uvant ting som briller, har afsløret flere problemstillinger end jeg regnede med.
Dog må jeg sige at min egen personlige vurdering er at de har en effekt.  De aftener (og kortere perioder på 4-5 dage) hvor han pga dug eller andet ikke fik dem hevet af, synes det mig at han faldt tidligere i søvn og vi har bestemt ikke opgivet at bruge dem igen. Lige nu holder vi pause fordi han begyndte at læse inden sengetid….. og så er det det faktum at farverne i Anders And bladet der ser helt forkerte ud, der lige pt. er et issue…. En pause er min erfaring med at når man så begynder igen så er ALT ikke ukendt og man kan måske bedre indføre de SMÅ regler om ikke at tage brillen af trods dug m.m.
Det spiller virkeligt meget ind at den nedsatte forestillingsevne mht at falde hurtigere i søvn (han klagede ofte over han ikke kunne falde i søvn) når han bruger brillerne korrekt, kunne give hurtigere indsovning.”
Her skriver Sandra om sønnen Alexanders erfaring med søvnbrillerne:
“… brillen havde en umiddelbar og meget positiv effekt. Under forsøget faldt han faktisk overraskende hurtigt i søvn – og det alene med brug af brillen og sin kædedyne. Alexander har – helt fra han var spæd – haft utroligt svært ved at falde i søvn samt sove natten igennem uden opvågninger. Efter, at han blev diagnosticeret med AS/ADHD har han desuden fået melatonin samt depotformen til de nætter, hvor han døjer med mange opvågninger. Det behøvede han slet ikke, da han testede brillen. Og han sov faktisk igennem majoriteten af nætterne. Helt vildt og helt fantastisk. Både for ham, men også for os som han altid vækker, når søvnen driller.”
Om I nu selv har lyst til at prøve brillerne skal være jer frit for. Men det er godt at der nu findes så mange forskellige hjælpemidler i forhold til at sikre en god søvn. Så er det bare om at teste. Er det kugledyne, kædedyne, melatonin, søvnbriller – eller måske nogle helt faste rutiner og ritualer der skal til før søvnen er sikret? I sidste ende er det nok en meget individuel opskrift der skal til. Sov godt.

One thought

  1. Jeg har et barnebarn, der går i 8. kl. på skolen. Han begyndte efter efterårsferien i 7. kl. Han er meget glad for skolen, men der er ting, jeg undrer mig meget over. Det er, at der ikke er meget mere bevægelse og motion. Han er ultra tynd og ville i den grad have godt at bevæge sig, mit indtryk er, at der ikke blive satset meget på forskellige former for bevægelse. Har du det samme indtryk, eller er det kun mig ? Jeg skriver til dig, fordi hans familie i den grad er hængt op. Der er 5 børn i alderen fra 9 til 14. Med to forældre i job, og med far, der også har lidt autisme, prøver jeg så godt, jeg kan at aflaste. Desværre bor jeg i nærheden af Sønderborg, så det er svært at yde optimal hjælp. Jeg har meget glæde af de forskellige grupper, der skriver om autisme. Venlig hilsen

    Elsebeth Bladt F.

    Sendt fra min iPad

    > Den 30/12/2014 kl. 12.51 skrev Autismetanken : > > >

Skriv et svar