Er du ny? Start her

Måske er har du fundet Autismetanken, fordi du leder efter svar. Måske er dit barn ved at blive udredt. Måske sidder du med en ny diagnose og ved ikke helt, hvad du skal gøre. Hvis du vil vide mere om autisme – set fra én mors synsvinkel – er du kommet til rette sted.

Jeg har en lang række erfaringer og en faglig ballast, og jeg har en grundlæggende tro på alle menneskers udviklingspotentiale. På at det nok skal gå og at der findes løsninger. Selv hvis de kun virker i en kort periode, så er der mulighed for forandring. Selv når det ser sort ud – for det vil det gøre fra tid til anden, når du lever med autisme i familien – så er det hele en overgang.

Brug bloggen her til at læse om mine erfaringer. Vores historie. Læs de gæsteindlæg jeg også har med. Især vil jeg anbefale dem skrevet af autister (se kategorien Indefra). Jeg omtaler også bøger og hvis du skriver dig op til mit nyhedsbrev, kommer der også ny viden drypvist derfra.

Det giver for mig god mening af tale om et autisme spektrum. Der er stor forskellighed og mange nuancer inden for autismen. Og set i det lys ser jeg autismen som værende en del af personligheden. Det er et medfødt træk, der ikke skal bekæmpes. Det er noget man skal lære at leve med – både som autist og som familie.

Min rejse i den autistiske verden begyndte, da jeg blev mor til mit første barn i 2004. Jeg vidste bare ikke, at Alfred var autist før han blev udredt som ca. 3-årig. Det er jeg glad for at han blev, for det betød at vi ændrede os. Han er som han skal være – men der var brug for at vi gjorde noget andet end vi havde regnet med. Det er mine erfaringer fra denne rejse – og som sagt min faglige interesse for at arbejde med kommunikation og mennesker, som jeg har bygget Autismetanken på.

Du kan også finde Autismetanken på Facebook – og du kan finde mig hos Molis.dk, hvor jeg tilbyder terapi og rådgivning.