Tag ledsager gratis med i biffen

Foranlediget af en tråd i den altid støttende, oplysende og bare helt igennem dejligste autismegruppe på Facebook har jeg her fornøjelsen af at komme med en servicemeddelelse, som forhåbentlig kan glæde mange med ledsagerkort. Man kan nemlig også bruge det i Nordisk Films biografer!

Det anede jeg ikke – men den er god nok. Som de sødt svarede min mail:

Ledsagerordning for handicappede
Nordisk Film Biografer er en del af ledsagerordningen, så du som handicappet får en kompensation for de udgifter, som dit handicap medfører. Det betyder, at når du har købt din billet, har du mulighed for at medtage en ledsager med gyldigt ledsagerkort gratis.

Husk gyldigt ledsagerkort
Da vores medarbejdere ikke er kvalificerede til at vurdere dit handicap, beder vi dig medbringe et gyldigt ledsagerkort. Har du ikke et ledsagerkort, kan du rekvirere et hos Dansk Handicaps brugerservice:www.handicap.dk/brugerservice/ledsagerkort

Og her er historien bag – og ikke mindst hvem vi skal takke for at der kom biografer med på listen over steder kortet kan bruges. Tak til dig, Antoinett Pharao Vebel!

Ledsagerkortet kan du læse mere om via linket i citatet og jeg kan varmt anbefale at få et, hvis du selv eller dit barn har autisme. Jeg bryder mig ikke om at have friplads eller kunne komme foran i køen – men som jeg har skrevet om tidligere f.eks. i forbindelse med Legoland – så er det ikke bare sådan lige at have et autistisk barn med. Nogle gange kan sådan en tur blive meget kort – dvs. – meget dyr – dvs. man overvejer ekstra, ekstra meget om man overhovedet vover at tage afsted. Og det sætter begrænsninger for familielivet. Med et ledsagerkort (set i forhold til vores familie) vil det betyde at vi ville kunne have en ekstra voksen (en ledsager) med i biffen, som ville kunne gå ud sammen med Alfred hvis han fik behov for det. Det kunne nemt ske, hvis vi ikke havde ramt den rigtige film. Og her taler jeg jo ikke om sådan almindeligt ‘nu går jeg fordi jeg er 9-år og selv vil bestemme’ – jeg taler naturligvis om ‘autistisk-overload-sanseforstoppelse nu går jeg ellers smadrer jeg noget for at komme ud’. Så er det rart at have en ekstra voksen, så det ikke skal gå ud over August at filmen afbrydes.

Og når vi nu taler film – så var en af mine helt store filmoplevelser med Alfred – før vi anede at ledsagerkortet kunne bruges i biffen – og det var jo også kun ham og mig, så naturligvis betaler jeg for mig selv – men altså – vi så Hobitten 2 mellem jul og nytår. Første gang med så lang en film, så fantastisk en historie, så mange undertekster, så meget knald på lyden og 3D effekterne – men han klarede det! Læste selv alle undertekster. Fulgte med i historien (og hjalp mig lige et sted med noget jeg havde misset). Bagefter var han ganske og aldeles brugt. Flad i en grad, så han næsten skulle pumpes op og have drop. Men jeg er sikker på, at det var turen og energien værd. Vi talte om filmen her til aften – og mit eget filmelskende hjerte svulmede – da han kom med sine kloge betragtninger om nogle af karaktererne og om hvor meget han glæder sig til at se den afsluttende del. Mikkel er ved at læse bogen for ham, som han også har gjort med Ringenes Herre.

Men altså – vi kommer helt sikkert til at bruge ordningen i forhold til ledsager. Det giver meget god mening. Jeg er også ved at undersøge hvordan det er i andre biografer og vil følge op på det, når jeg ved mere. Indtil da, så spørg når du ringer og bestiller billetter. Hav en ekstra voksen med i biffen, hvis du ellers skulle være alene med børnene. På den måde er der den nødvendige sikkerhedsline.

11 thoughts

  1. Det lyder super at det også gælder til biograf! Jeg har netop været med min søn i østre Gasværk og se Skammerens datter 1 -og har 2 eren tilgode her i febeuar. Det havde jeg aldrig vovet rent økonomisk uden ledsagerkort da det er en 2 timers forestiling.så kan også varmt anbefale det. Synes iøvrigt heller ikke det er sååå sjovt at få lov at springe køen over ex i Tivoli men det er absolut det værd ifht hvor svært det ville væreat stå i kø i længere tid og jeg har kun mødt mega søde og hjælpsomme medarbejdere i de her forlystelsesparker som tivoli og djurs sommerland 🙂

  2. Hej Kathrine!

    Jeg synes det er super fedt at du har en blog om om autisme.
    Jeg er en pige på søborg skole og mig og to andre piger er igang med at skrive en projektopgave om autisme. Vi vil gerne komme i kontakt med dig, da du måske kan svare på nogen af vores spørgsmål om autisme.
    Hvis du er interesseret kan vi tage kontakt via mail. Min e-mail adresse er: Sidsel.kantelberg@gmail.com

    Vi håber at høre nærmere fra dig.

Skriv et svar