Ugemøde med Alfred

Som så mange andre familier har vi faste planer for hvordan en uge er skruet sammen. Logistik og planer – som f.eks. at August går til svømning tirsdag aften sammen med Mikkel. Mens de to er afsted holder Alfred og jeg møde. Det var hans idé – og det er hyggeligt de måske. 10 minutter det varer.

Jeg laver en dagsorden, som var det til hvilket som helst andet møde. Denne uge var vores dagsorden:

 1. Planer for vinterferien
 2. iPad-fri dag i februar
 3. Interview med DR Ultra
 4. Lego World
 5. evt.

Selvom planerne for vinterferien bl.a. var Lego world gennemgik vi hurtigt de dage ferien varer og hvad der er planlagt indtil videre. Det er ikke det store, så den var hurtigt klaret. Kontrakten om iPad-fri har vi haft i januar – og selvom det i den grad har været med kvaler, så har Alfred selv valgt at vi skal fortsætte i februar – nu på en anden dag.  Jeg har lavet ny kontrakt og den er underskrevet. Interviewet med Ultra kan du læse om her (måske dit barn vil være med?). Alfred bad om tænketid, mens vi gennemgik punkt 4 og så ville han give sit svar. Han kom frem til at han ikke havde lyst til at komme i fjernsynet, selvom dem fra skolen måske ville se det.

De nærmere detaljer for vores tur i LEGO World vil tiden vise, men Alfred var glad for at se oversigtskortet og jeg sendte en taknemmelig tanke til Dorte, som har hjulpet mig med tips til turen.

Nogen vil måske mene at det er for meget at holde møde med et 9-års barn. Men det virker rigtig godt for mig og Alfred. Vi har en aftalt tid, hvor vi kan snakke om ting. Vi snakker jo hele tiden – men her er det sådan mere aftalemæssigt og faktuelt. Nogle ting aftaler vi at tale om på mødet. Det kan måske være at jeg skal stille ham spørgsmål om Minecraft. Her har jeg en åbning til at spørge om ting, men det er altid korte møder – og jeg skriver altid referat, så vi begge kan se, hvad vi aftalte.

Alfred holder lignende møder med sin kontaktlærer i skolen – og jeg tror, det giver ham en ro at vide, at der er en fast ramme om samtalen. Jeg tvinger aldrig Alfred til mødet. Hvis han ikke har overskud, springer vi det over eller gør det meget kort. Der skal ikke holdes møde for mødets skyld. Der skal kun holdes møde for vores skyld – fordi vi kan li’ at snakke sammen og lave gode aftaler. Sammen.

2 thoughts

 1. Jeg tror at alle familier i virkeligheden kunne have glæde af et ugentligt møde – uanset hvilken type familie :o)
  Og jeg tror at alle børn har behov for lidt koncentreret enetid med den ene forældre, uden andre – uanset hvilken type barn :o)

  Jeg synes at det er en rigtig god idé. Tror jeg skal prøve at kopiere den hjemme.

  Glæder mig at mine Legoworld tip kunne bruges og håber at de kan være med til at gøre det til en stor oplevelse.

  Advarsel: Hvis dagen bliver en succes, så ved du hvad I skal i vinterferien fremover…. :o)

 2. Fantastisk med et mor-barn (forældre-barn) møde derhjemme!! 🙂

  Jeg kan lide alt det du nævner, for forholdene omkring jeres møde

  1) Alfred har selv bragt det på banen (F flot af en 9 årig!)

  2) Det er en sund givtig kommunikationsform, som alle forhold burde afsætte tid til (hhv par/mor-far/far-barn/mor-barn osv – alt efter den enkelte familie struktur).

  3) Det er jo ikke kun barnet der får overskud og overblik af den samtale -vel?! 😉

  I Nicholas Fenix børnehave holder de børnemøder, når børnene har noget de gerne vil have drøftet. Det kan fx. være en konflikt, noget barnet er ked af, eller noget, som de tænker over. Det er altid på børnenes initiativ – men uden en fast dag, eller ramme.
  Jeg kan rigtig godt lide at de holder de børnemøder, og det fungerer tilsyneladende rigtig godt – men jeg tror ærligt talt, at jeg vil prøve at præsentere dem for idéen om en fast dag/tidspunkt, så alle børnene ved hvad de har.

  Jeg sidder ofte og smiler lidt for (/ad) mig selv, når jeg læser dine indlæg. Det er muligt, at du (I) har et sensitivt barn, men I oplever langt mere end vi gør, når det gælder udflugter m.m. Jeg synes at det er ret flot, at jeres dreng kan rumme det.

  Jeg ville gerne være bedre til det – og troede også at jeg ville være det. Men det viser sig ofte, at både min dreng og jeg bare har behov for at slappe af herhjemme og have nærvær, fordi vores hverdage er lidt hektiske, eftersom at jeg er alene mor.

  Hav en god dag – jeg elsker at følge din blog, og læse dine indlæg!

Skriv et svar