Vinterkonference 2014

vinterkonferencen

Nogle gange bliver man træt af den distance professionelle har. Nogle gange er der for meget distance. Og nogle gange bliver der talt alt for meget om – og ikke nok til og med. Hvad fabler jeg om? Jo – jeg taler om konferencer som handler om autisme, men som foregår ved, at en masse NT* professionelle taler til en masse andre NT professionelle og NT forældre. Ikke at der for så vidt er noget galt med det…

Men…

For sådan et men skal der være. Jeg synes selv, det er interessant at høre autister fortælle om autisme. Og jeg kan forestille mig, at man som autist gerne vil høre om autisme fra andre autister.

Derfor synes jeg, det er så fedt, at der Vinterkonferencen findes. Den er nemlig primært for autister og alle oplægsholdere har selv en diagnose inden for spektret – og det bærer indholdet naturligvis præg af. Som det så smukt er beskrevet på konferencens Facebookside:

Du vil som deltager opleve personlige fortællinger og teoretiske refleksioner om autismen som kultur, som en integreret og uadskillelig del af personligheden og en fundamental anderledes måde at være menneske på.

Konferencen er en fantastisk mulighed for en hel dag at møde ligesindede, udvide sit autistiske netværk med nye kontakter og potentielle nye venskaber, udveksle erfaringer om livet som autist og sammen reflektere over og debattere, hvad et godt autistisk liv egentlig er.

Vinterkonferencen finder sted 8. februar fra kl. 11-18 i Taastrup. Der er stadig pladser – og hvis du er så uheldig ikke at have en diagnose koster det 1.800 kr., mens autister skal betale 250 kr.

Klik her for tilmelding og mere information om indhold og oplægsholdere. Jeg vil dog lige fremhæve, at Sif Stewart-Ferrer holder et oplæg med titlen Autisme og kultur – set antropologisk, sociologisk og filosofisk, som jeg hørte i Skive – og det er bestemt turen til Taastrup værd. Hovednavnet er  Robyn Steward, som er forfatter til “The Independent Woman’s handbook to super safe living on the Autistic Spectrum”og Sofie Brøsen, som skrev bogen “Kan I forstå mig?” er også med. Jamen, hvad venter du på? Tilmeld dig nu!

*NT står for neurotypisk. Det er med andre ord ikke-autister.

Skriv et svar