Har du (også) brug for en pause?

Jeg vil være ærlig og sige, at det her ikke er mit eget trick. Så der er ingen garantier for at det virker. Men jeg kan godt li’ konceptet – og her med udsigt til weekend vil jeg give det videre. Måske det virker hjemme hos dig.

Da Mikkel og jeg var til konflikthåndteringskursus (med fantastiske Trine Uhrskov) var der også en masse andre forældre – og vi har jo alle tricks med i værktøjskassen, så der bliver delt gavmildt ud ved disse lejligheder.

Da vi talte om, hvordan vi hver især ladede op, fortalte en sej mor fra Sønderjylland (som vist havde mere end to børn så vidt jeg husker) at hun havde sådan et pauseskilt, som hun tog på, når hun lige skulle sidde i fred.

Det var jo en dejlig konkret og brugbar ting at tage med hjem – ikke mindst hvis ens hjem er befolket at konkrettænkende individer. Faktisk tænker jeg, at det ikke kun er i forhold til autistiske børn, at skiltet vil være godt. Det vil også gøre det dejligt synligt for August, hvornår jeg er til rådighed, og hvornår det er bedst bare at lade mig sidde. Jeg er godt klar over, at et skilt ikke klare det hele – at man også skal snakke sammen. Men nogle gange snakker vi (jeg) for meget. Så er det godt bare at kunne pege og henvise til skiltet. Som en slags ’servicestationen er lukket’.

Nu har jeg i første omgang lavet mig et pauseskilt. Så må vi se hvornår jeg får det introduceret.

Pauseskilt

Er det noget du kunne finde på at bruge?

 

Og så fordi jeg ikke kan tænke ‘pause’ uden at tænke denne her:

9 thoughts

 1. Det er faktisk en god ide. Det vil helt sikkert føles vildt mystisk – i hvert tilfælde for mig – men sikkert også effektivt.
  Jeg tror at det kan være ret svært at regne ud hvornår jeg trænger til at være mig. Og sønnike prøver faktisk, nogen gange og det bedste han kan. Men et skilt kan ingen jo tage fejl af.
  God pause og god weekend.

 2. Jeg har et armbånd, der er grønt på den ene side og rødt på den anden, som “fortæller” mine omgivelser, om jeg er til rådighed eller ej. Er i gang med at få lavet en aftale om produktion af dem. Det kan bruges af alle og er så dejlig visuelle, tydelige og diskrete 🙂

  1. Hej Anne.
   Jeg hørte dit foredrag i går og er interesseret i et armbånd til min søn, hvis han vil gå med det. Hvor kan man købe dem ?
   Annika

 3. Hvor smart og simpelt! Her har jeg gennemsigtige kaffekopper. Så kan de se hvor meget kaffe jeg har tilbage=hvor meget pause jeg tager og hvornår pausen er slut = når kaffen er væk 😀

 4. En på flere måder spændende (og tiltrængt) bog.
  Med 2 teenagere i huset vil blive læst med spænding.

Skriv et svar