Autismetanken Travel – Hvorfor London?

Der har været mange overvejelser i forbindelse med min og Alfreds tur til London. Mest af alt var det min idé. Det står jeg gerne ved, som den rendemaske jeg er. Jeg blev inspireret af Dorte som har tre skønne sønner – og to af dem har i forbindelse med deres 10-års fødselsdag været på storbytur alene med en forælder. To ud af tre må være en tradition, så det har jeg taget til mig. Først Alfred, siden August, som dog kun lige er fyldt 7 år.

Jeg har skrevet flere indlæg om turen og samlet dem under dette tag – London 2014. Klik der hvis du vil læse alle indlæg om turen. Dette er det første. Hæng på! Jeg håber, du bliver inspireret til at drage bare lidt ud i verden – også med dit autistiske barn. Jeg tror det er både godt og sundt at komme ud.

Mens vi var afsted opdaterede jeg løbende Autismetanken på Facebook, hvor der er et helt fotoalbum fra London – også med en video eller to af mig og Fredo.

London Eye // Fotograf: Alfred
London Eye // Fotograf: Alfred

Hvorfor London?

Der var flere grunde til, at jeg valgte London for vores første mor-søn tur sammen. Først og fremmest fordi Alfred taler mere eller mindre flydende engelsk og forstår det hele. Det ville give ham en oplevelse af at være i noget ‘fremmed’, men alligevel kunne forstå det meste af hvad der foregår. Det var vigtigt for mig, at han ikke blev (for) overvældet og lyden af et fremmed sprog – sammen med uforståelige skilte osv. ville muligvis påvirke ham for meget. Energien er jo sparsom og den skal bruges på de vigtige ting, som f.eks. at opleve, nyde og have det rart – ikke på at navigere mentalt.

Det tager heller ikke lang tid at flyve derover, og billetterne er til at komme i nærheden af (takket være mormor og morfar).

Så var der jo også en lang række oplagte seværdigheder – London Eye, Big Ben og Tower Bridge, som Alfred har hørt om og gerne ville se. Men mest af alt skulle vi besøge Harry Potter Studios.

2 thoughts

  1. Det har været en fornøjelse at læse om jeres tur til London. Dejligt at vide at man kan være til god inspiration ;o)
    Kan i øvrigt oplyse at den sidste af mine skønne sønner allerede har lagt planer for sin 10-års tur. Lige nu vil han til Island! Sjovt nok havde jeg ikke lige tænkt i den retning da vi satte kriteriet “en storby i Europa”, men Reykjavik må vel falde under den kategori :o)
    Årsagen er ganske vist at han godt kunne lide deres sang til Grand Prix’et (Eurovision for dem der er yngre end mig…), men lad os se hvad det ender med. Der er 2 år endnu!

Skriv et svar