Nørderne kommer!

Det siges, at der bliver født flere autister i Silicon Valley, fordi det er en konsekvens af nørder, der får børn med nørder. Altså en koncentration af geeks og geekettes, som stifter familie. Sådan sat på spidsen. Og jeg kan godt li’ tanken om nørdet kærlighed, computere og ekstra meget autisme. For selvom jeg ingen diagnose har – og sikkert heller ikke ville kunne få det – så har det nørdede en stor plads i mit hjerte. Omend min teknologiske karriere ikke begyndte så lovende tilbage i 90’erne…

“Ønsker du at formatere DOS-disketten?” Sådan stod der på et tidspunkt, da min far og jeg var ved at sætte min første computer op. Jeg er født med en ja-hat i sombrero størrelse, så jeg valgte lidt for hurtigt det helt forkerte. Men det har ikke afholdt mig fra de tekniske vidundermaskiner. Heller ikke da jeg brændte en helt ny printer af ved at forsøge at printe på avispapir… Jeg tænker teknik i forhold til nytteværdi – hvad kan de? Nysgerrighed! Muligheder! Og jeg er ikke blevet skuffet.

Teknikken og min nysgerrighed har bragt mig i godt selskab mange gange. For det er bringer mennesker sammen – skaber fællesskaber. Om det er netværk i stil med Geek Girls eller trygge lukkede fællesskaber med andre forældre til autistiske børn på Facebook – var det ikke for teknikken havde vi nok ikke delt livshistorier. Og netop det med at dele er helt centralt. Viden, billeder, tips og tricks – der er ingen skjulte kort. Alt til delings!

Teknologien giver så mange gode muligheder – ikke mindst for autister som Alfred, der vil have ekstra brug for kalenderstyring og nemme hvedagsskemaer. Det forestiller jeg mig kun bliver nemmere – f.eks. med kalendersystemer som Mobilize Me og hvad vi ellers vil finde på.

I min optik gør teknologien Verden større og mere nær på samme tid – og så hører det med til min personlige kærlighedshistorie, at Mikkel i sin tid bad om min emailadresse og ikke mit telefonnummer. Måske var det derfor jeg så lyset i ham? Sådan en geek kunne jeg ikke stå for…

Dette indlæg er lidt anderledes. Ikke så meget om autisme og Aspergers. Mere om… mig? Det er nemlig min del af blogstafetten op til Geek Girl Meetup d. 3. november. Fantastiske Fie fra Flo’s Diner har stukket mig stafetten – og hende mødte jeg faktisk første gang til det første Meetup i 2010. Vil du med til Meetup – så tilmelder du dig gratis lige her.
Jeg vil gerne give stafetten videre til nogle andre skarpe blogdamer, som jeg har haft fornøjelsen af at møde. Amrit, Stinne, Dorthe og Rikke – tag stafetten op, hvis I vil.

Jeg er dybt beæret over at være i selskab af disse kniv skarpe damer – Geek Girls, bloggere og kreative kvinder – som for mig står som lysende eksempler på alt det gode teknikken kan. Den kan bringe os sammen og den kan frem for alt skabe et rum, hvor det at dele er i centrum.

Og hvis du nu strutter af multi millioner – eller bare gerne vil støtte et fantastisk godt arrangement, så giv et tilskud til Geek Girl Meetup via Booomerang.

2 thoughts

Skriv et svar