Ugens brevkasse med Anna Hjorth

En tanke fra Anna Hjorth, fordi der heller ikke i denne uge er kommet spørgsmål til brevkassen. Husk, at det kun er i september, at vi laver denne service, så hvis du sidder med et spørgsmål eller en udfordring – stor som lille – så skriv til Anna via brevkassen@autismetanken.dk – og du kan sagtens være anonym.

Men nok snak – jeg giver ordet til Anna:

Hvad barnet er god til?

1-2-3… Sommetider skal jeg tælle til 10 mange gang i løbet af en dag. Vi har nemlig valgt at vores datter med autisme, skal udvikles igennem det hun er god til. Jeg ved, at det bærer frugt, selvom det kræver altså en del energi undervejs. Men at det bærer frugt har jeg heldigvis set mange gang efterhånden. Det er skønt, hver gang jeg opdager, at de metoder vi fører ud i livet, ikke bare er tomme ord. Men rent faktisk munder ud i den succes, vi håber på fra start.

Vores datter, Ditte, er rigtig god til at tegne – især Manga. Hun bruger meget tid på at tegne, både hjemme og i skolen og øver sig hele tiden i nye teknikker. Den motivation jeg sommetider mangler at se på andre områder, mangler i hvert fald ikke her.

Da jeg skulle have lavet et logo til min klinik, kom tanken til mig, at det kunne Ditte jo gøre. Men lige så hurtig slog jeg tanken væk, for det ville vist være for uprofessionelt at få min 13 årige datter med autisme til at tegne klinikkens logo. Eller ville det?

Jeg besluttede alligevel, at skulle Ditte vokse igennem det hun er god til, ja så var det her alle tiders chance. Hun gik til opgaven med krum hals og var koncentreret lige til det sidste og motiveret helt ud til fingerspidserne.

Resultatet blev fantastik! Jeg kunne ikke have et logo for klinikken, der betyder mere for mig. Andres meninger? Ja, de har været positive hele vejen rundt. Og Ditte? Hun er igen “vokset 10 cm “ på ingen tid, ved at vi viste hende tillid og lod hende udvikle sig igennem det hun er god til.

Så jeg er ikke i tvivl – jeg fortsætter af den samme vej, sådan vores datter kan få mere selvtillid for hver dag der går….

Og hvordan er det nu med os selv – udvikles vi ikke også bedst, igennem det vi er godt til og motiveret for?

[Hvis du vil se Anna Hjorts fine logo, som Ditte har tegnet, må du ind på hendes side. Den finder du lige her.]

Skriv et svar