Lørdagslinks – 7. november 2015

Det er både en luksus og en lidelse at være væk hjemmefra. Jeg har været afsted siden tidlig onsdag morgen og kommer først hjem i dag. Det har været arbejde og konference og der er kommet så mange ting ind i min hjerne, at jeg må sørge for at få nogle af dem ud igen. Det er en evig balance at tage nye indtryk ind og få dem fordøjet. Samtidig får jeg ladet op ved at være afsted og ved at være alene. Men jeg savner også dem derhjemme. Når alt kommer til alt er det vel et spørgsmål om (bevidst) balance, men det kan jeg skrive meget mere om en anden gang. Her kommer noget af alt det jeg er stødt på i ugen der er gået, samlet til en listig liste med lørdagslinks til dig.

På mandag d. 9. november kan du komme og høre Trine Uhrskov fortælle om stress hos børn med autisme og deres forældre. Det er i Valby Kulturhus kl. 19, arrangeret af Landsforeningen Autisme.

Du kan også lige se Henrik Leths korte og konkrete video om stress. Det har ikke noget med autisme at gøre – men jeg kan godt li’ hans energi.

Kan næsespray gøre autister mere sociale? Måske… eller også virker det på forældrenes syn på barnets sociale evner…?

Ikke nyt, men alligevel værd at se – Tony Attwood om autistiske kvinder.

Gode reminders, hvis du arbejder med brugervenlighed. Jeg kommer helt i tvivl om Autismetanken er venlig nok…

In the eye of the beholder – interessant undersøgelse af hvad der fanger øjet hos autister og neurotypiske.

Skal du med til Ballingløbet 24. april 2016?

Ballingløbet

Der er også Psykiatridage i Aarhus (30.11.-1.12.) og København (3.-4.12.) (og her skal du ikke løbe).

Carol Grays nye hjemmeside med alt du har brug for at vide om Sociale historier er gået i luften. Afsæt god tid til at besøge den, for det er en guldgrube!

Ballet, anyone? Dansen som kan meget mere end vi aner. Mon der findes noget lignende i Danmark…?

Team Tvilling er for seje – og det er så fedt og livsbekræftende at se dem og deres voksende skare af medlemmer til løb. Nu har de åbnet to nye afdelinger – og deres bog er også på gaden.

Anita Neander Knutzen har også skrevet en bog. Den hedder Autismens ABC. Jeg har ikke læst den endnu, men du kan læse om den her.

Cecil Cathrin Augusti Ludvigsen har den forholdsvise nye blog Autisme og mig. Hun er en voksen, sen-diagnosticeret kvinde med Aspergers syndrom – og så skriver hun reflekteret og godt kombineret med fine illustrationer. Bestemt et besøg værd.

That’s it, folks!

Skriv et svar